Domžale : Tabor 2:1 (0:0)

Po drami v končnici tekme so se nocoj vendarle veselili gostitelji, ki so s tretjo zaporedno zmago na sedmem mestu lestvice prve SNL zamenjali Sežance.

 Foto: STA
Foto: STA

DOMŽALE > Na enem izmed najpomembnejših gostovanj v boju za neposreden obstanek v ligi so Kraševci po slabe četrt ure igre nakazali, da se ne bodo zgolj branili. Prvo priložnost je v 14. minuti po hitrem protinapadu in podaji Stefana Stevanovića zapravil Leon Sever. V 32. minuti je ob prostem strelu Arnela Jakupovića s 17 metrov odlično reagiral gostujoči vratar David Šugić, ki je bil na pravem mestu tudi šest minut kasneje, ko je iz bližine sprožil Senijad Ibričić. Tudi drugi polčas je z nevarnim poskusom odprl Sever, v 65. minuti pa žogo z glavo preusmeril v mrežo Jakupović. Ob pritisku Tabora sta v 87. minuti akcijo za izenačenje zrežirala podajalec Ivor Horvat in strelec evrogola Richard Ndzengue Fahd. Globoko v sodnikovem podaljšku pa je pomembno zmago domačim z natančno izvedenim prostim strelom vendarle prinesel Ibričić. V prvi tekmi 31. kroga je v Ljubljani Celje premagalo Bravo z 2:1 (0:1).

Športni park, sodniki: Kajtazović, Pospeh, Skok.
Strelci: 1:0 Jakupović (65.), 1:1 Ndzengue (87.), 2:1 Ibričić (90.).
Domžale: Mulalić, Makovec (od 64. Fink), Šoštarič Karić, Ilić, Žinič, Svetlin (od 64. Kim), Husmani, Ibričić, Vuk (od 21. Podlogar), Jakupović (od 86. Pišek), Sikimić (od 85. Vuklišević).
CB 24 Tabor Sežana: Šugić, Nemanič, Azinović, Serge, Mihaljević, Doukoure, Krivičić, Salkić (od 82. Horvat), Sever (od 82. Laukžemis), Babić (od 90. Vukelić), Stevanović (od 61. Ndzengue).
Rumeni kartoni: Stevanović, Nemanič, Sever, Mihaljević, Babić, Azinović.
Rdeči karton: /.

Najbolj brano