Šolama bodo v kratkem izbrali novi vodji

Osnovna šola Dobrovo bo dobila novega ravnatelja po polovici mandata. Zdajšnji je odstopil, s svojega položaja odhaja konec julija. Njegovega naslednika utegne svet zavoda imenovati še ta mesec. Novega ravnatelja izbirajo tudi v Šempetru, kjer sta v igri dva kandidata.

Po tem, ko je dosedanji ravnatelj sredi mandata odstopil, na OŠ 
Dobrovo izbirajo novega.   Foto: Ambrož Sardoč
Po tem, ko je dosedanji ravnatelj sredi mandata odstopil, na OŠ Dobrovo izbirajo novega.  Foto: Ambrož Sardoč

DOBROVO, ŠEMPETER > Za mesto ravnatelja Osnovne šole Dobrovo je svet zavoda prejel tri popolne prijave, zdaj čaka, da se o kandidatih izrečejo svet staršev, učiteljski zbor in svet občine. Ker ukrepi zaradi epidemije novega koronavirusa ne omejujejo več združevanja ljudi, se bodo vsi trije organi lahko sestali. Če bodo odločili v roku, bo novi ravnatelj ali ravnateljica izbran(a) še ta mesec. Predsednica sveta zavoda Metka Jelinčič Maraž je povedala, da so nameravali razpis za izbiro ravnatelja že zaključiti, vendar je vse zamaknila koronakriza. Kljub temu bo dovolj časa za pravočasni izbor, saj zdajšnjemu ravnatelju Damijanu Mariniču pogodba poteče 31. julija. V sredini mandata je odstopil, kot je utemeljil, iz osebnih razlogov.

“Pričakovanja so takšna in drugačna,” je dejala Jelinčič Maraževa in ob tem povedala, da bo treba najprej prisluhniti predstavitvam kandidatov. Pred svet zavoda bodo stopili povsem na koncu, prej morajo zbrati mnenja pristojnih. Morda bodo že čez nekaj dni svoja mnenja o treh kandidatih povedali svetniki občine. In ker so doslej večkrat imeli kar nekaj pripomb na delovanje šole, je morda pričakovati razgibano razpravo.

Ravnatelja izbirajo tudi v Šempetru

Novega ravnatelja pa bo dobila tudi Osnovna šola Ivana Roba v Šempetru pri Gorici. Danes se zaključuje dvodnevna dopisna seja tamkajšnjega sveta občine, ki bo dal mnenje o dveh kandidatih, ki se potegujeta za vodenje šole. V igri sta sedanji prvi mož zavoda Primož Hvala Kamenšček ter Rosana Pahor.

Jelinčič Maraževa je sicer pohvalila odziv dobrovske ustanove med kriznim obdobjem, saj je otrokom omogočila učenje na daljavo brez tehničnih težav, ki so se dogajale ponekod.


Najbolj brano