Mišič ni iztožil 700.000 od Luke Koper

Koprsko okrožno sodišče je zavrnilo 700.000 evrov težak odškodninski zahtevek, ki ga je proti Luki Koper vložil nekdanji predsednik uprave Gašpar Gašpar Mišič. V Luki izida ne komentirajo, Mišič pa je že napovedal pritožbo na višje sodišče.

Gašpar Gašpar Mišič Foto: Zdravko Primožič/FPA
Gašpar Gašpar Mišič Foto: Zdravko Primožič/FPA

KOPER > Gašpar Gašpar Mišič, ki je Luko Koper vodil od septembra 2013 do aprila 2014, sicer že ima v rokah pravnomočno sodbo, da ga je nadzorni svet pod vodstvom Alenke Žnidaršič Kranjc nezakonito razrešil. “Svoje moralno zadoščenje sem že dosegel,” pravi Mišič.

Ker se je sklep o njegovi razrešitvi na sodišču izkazal za ničnega, ga je nova ekipa nadzornega sveta, ki ga vodi Uroš Ilić, konec leta 2017 razrešila še enkrat.

In na to drugo razrešitev je Mišič potem vložil novo odškodninsko tožbo. Sodišče na prvi stopnji je zdaj ta zahtevek zavrnilo. Mišič zdaj polaga upe v višje sodišče.

“Luka se sklicuje, da sem se v svoji pogodbi o zaposlitvi odpovedal odpravninam in odškodninam. To drži, a za primer zakonite odpovedi, če ne bi dosegal rezultatov. Ne pa z nezakonito razrešitvijo,” poudarja.


Najbolj brano