Na meji z Italijo podaljšali obratovanje začasnega mejnega prehoda Robič

Delovanje začasnega mejnega prehoda Robič na meji z Italijo, ki je bil vzpostavljen 23. marca, je podaljšano do 5. maja, je danes sporočila slovenska policija na svoji spletni strani. Mejni prehod bo od torka deloval po spremenjenem času, in sicer bo ob delavnikih in sobotah odprt od 5. do 18. ure, ob nedeljah in praznikih pa bo zaprt.

Delovanje začasnega mejnega prehoda Robič na meji z Italijo, ki je 
bil vzpostavljen 23. marca, je podaljšano do 5. maja, je danes 
sporočila slovenska policija. Foto: Neva Blazetič
Delovanje začasnega mejnega prehoda Robič na meji z Italijo, ki je bil vzpostavljen 23. marca, je podaljšano do 5. maja, je danes sporočila slovenska policija. Foto: Neva Blazetič

ROBIČ > Na začasnem mejnem prehodu Robič lahko mejo prestopajo prebivalci Slovenije, ki so dnevni delovni migranti, in tisti, ki izkažejo nujnost prestopa meje zaradi nujnega izvajanja gospodarskih ali kmetijskih čezmejnih dejavnosti. Dnevni delovni migranti morajo pri prehodu meje imeti pri sebi potrdilo delodajalca, ostali upravičenci pa potrdilo lokalne skupnosti, ki upravičuje nujnost prestopa državne meje, je še sporočila policija.

V skladu z ukrepi za omejitev širjenja okužb z novim koronavirusom je Slovenija zaprla mejo z Italijo. Na cestah je vzpostavila kontrolne točke v Vrtojbi, Fernetičih, Škofijah in Krvavem Potoku ter v Robiču.

Na nadzornih točkah morajo tuji državljani pri vstopu v Slovenijo predložiti dokazilo o negativnem testu na prisotnost koronavirusa oziroma se jim vstop dovoli, če je njihova telesna temperatura nižja od 37,5 stopinje Celzija.


Najbolj brano