Stik ohranjajo prek spletne igralnice

V želji, da bi pomagali staršem in ostali povezani kljub zaprtju vrtcev, je Vrtec Koper na svoji spletni strani vzpostavil spletno igralnico, kjer dobijo starši predloge za dejavnosti, usmeritve, koristne povezave...

V spletni igralnici Vrtca Koper je tudi namig, kako otroka naučiti 
zavezati si vezalke. Foto: Spletna igralnica Vrtec Koper
V spletni igralnici Vrtca Koper je tudi namig, kako otroka naučiti zavezati si vezalke. Foto: Spletna igralnica Vrtec Koper

KOPER > “Radi bi ohranili stik s starši, pri čemer jih ne želimo dnevno obremenjevati, tako kot to počnejo šole. Naša spletna igralnica je mišljena le kot opora za tiste, ki jo morda potrebujejo. Ni pa to nekakšna obveza. Vse je osnovano na prostovoljni bazi,” pravi ravnateljica Vrtca Koper Alenka Rušt.

Alenka Rušt

Alenka Rušt, ravnateljica Vrtca Koper

“Želimo, da veste, da mislimo na vas, zato bi radi z našimi predlogi popestrili in premostili čas, ko smo ločeni.”

Ker so vzgojiteljice doma na čakanju in ne delajo od doma, tako kot učiteljice v šolah, so si zamislili, da bi nekatere projekte in že pripravljene programe, ki so jih vzgojiteljice nameravale opraviti z otroki, zdaj nudili na ogled v spletni igralnici. Dejavnosti, s katerimi si bodo lahko starši in otroci krajšali dneve, bodo tedensko dopolnjevali.

“Zavedamo se, da ne moremo nadomestiti življenja v vrtcu s predlogi na daljavo, saj ne moremo zagotoviti najpomembnejših sestavin našega dela, torej odnosa, pristnega stika in interakcij, tako med vzgojiteljem in otrokom, kot med vrstniki v skupini. Želimo pa, da veste, da mislimo na vas, zato bi radi z našimi predlogi popestrili in premostili čas, ko smo ločeni ter tako ostanemo v stiku,” pravi Ruštova.

V spletni igralnici so staršem in otrokom na voljo zavihki Naredi sam, Naloge za razvoj fine motorike, Zgodbice in naloge iz področja jezika, Naravoslovni poskusi, Gibalne naloge in Vsebine za starše. Spletna igralnica je dosegljiva na povezavi https://www.vrteckoper.si/p115/spletna-igralnica.


Najbolj brano