Dosegli dogovor o ŠC Hit: tudi če ga prodajo, bo še pet let na voljo uporabnikom

Športni center Hit bo tudi ob prodaji še pet let na voljo uporabnikom, zatrjuje najverjetnešji kupec, predsednik družbe Intra Lighting Marino Furlan.

Na dopoldanski novinarski konferenci so predstavili rešitev za 
ohranitev Športnega centra Hit.  Foto: Nace Novak
Na dopoldanski novinarski konferenci so predstavili rešitev za ohranitev Športnega centra Hit.  Foto: Nace Novak

NOVA GORICA > Župana novogoriške in šempetrske občine, potencialni kupec in predsednik Hitove uprave so na dopoldanski novinarski konferenci predstavili rešitev za ohranitev Športnega centra Hit (ŠCH).

Njegova predvidena prodaja je na noge dvignila številne športnike in uporabnike, saj takega centra ni daleč naokrog. Najverjetnešji kupec, predsednik družbe Intra Lighting Marino Furlan, je javno obljubil, da lahko, če pride do prodaje, športniki, rekreativci in številna društva ŠCH še pet let uporabljajo, poudaril pa je, da družba Intra Lighting s centrom ne bo upravljala, da mora v tem primeru to prevzeti nekdo drug.

Prodajo nekdanje tovarne Cimos, v okviru katere je tudi ŠCH, in bližnje nekdanje tovarne ABK, ki ju družba Hit ne potrebuje več za svojo osnovno dejavnost, morajo seveda potrditi še nadzorniki družbe Hit. Odločanje o tem je na dnevnem redu današnje seje nadzornega sveta, ki se začne ob 13. uri.

V civilni iniciativi proti prodaji ŠCH, katere člani so tudi prišli na novinarsko konferenco, imajo glede te rešitve mešane občutke. Oddahnili so si, da center načeloma ostaja za njihovo uporabo, bojijo pa se, kakšne bodo pod morebitnim novim lastnikom oziroma upravljalcem najemnine.


Najbolj brano