Slovenija gre naprej

Slovenska reprezentanca v futsalu je izpolnila cilj, ki si ga je zadala pred odhodom na prvi del kvalifikacij za uvrstitev na svetovno prvenstvo. V predkvalifikacijski skupini 2 v Skopju je zasedla prvo mesto in se zanesljivo uvrstila v drugi del kvalifikacij.

Primorec Kristjan Čujec je na turnirju v Skopju zabil šest golov. Foto: Igor Mušič
Primorec Kristjan Čujec je na turnirju v Skopju zabil šest golov. Foto: Igor Mušič

SKOPJE >V 3. krogu je proti Kosovu dokončala nalogo. Za osvojitev drugega mesta in napredovanje je izbrancem Andreja Dobovičnika zadostoval remi. Razpletlo pa se je z visoko zmago, po kateri so zaradi boljše skupne razlike v golih zasedli celo prvo mesto v skupini pred Ukrajinci. Po prvem polčasu sicer ni kazalo, da bo šlo tako gladko. Tekmeci so povedli v 4. minuti in držali minimalno prednost skoraj do odmora. Za izenačenje po prvem polčasu je poskrbel Igor Osredkar, v nadaljevanju pa so ob kakovosti prišle do izraza tudi slovenske izkušnje.

Strelski niz je v drugem polčasu odprl Kristjan Čujec, ki je z vodilnim zadetkom praktično zlomil odpor Kosova. Nato je bilo le še vprašanje končne razlike za Slovenijo, ki je v soboto v obračunu favoritov turnirja v Skopju remizirala (2:2) z Ukrajino. Po zaslugi Čujca je Slovenija povedla. Nogometaš iz Poljubinja pri Tolminu je na svoji polovici prestregel žogo in v protinapadu preigral dva tekmeca ter neubranljivo zadel. Na začetku drugega polčasa so Ukrajinci pripravili zasuk, Rok Mordej pa je naposled priboril točko.

Tako Slovenija kot Ukrajina sta se prebili v predzadnji krog kvalifikacij, ki bo na sporedu januarja. Žreb pa bo 7. novembra.


Najbolj brano