Napadalca naj bi pregledal psihiater

19-letni osumljenec, ki naj bi pred tednom dni na parkirišču pred hotelom v Ajdovščini z nožem napadel 64-letnega Francoza, ostaja v priporu. A njegova odvetnica in tožilka se strinjata, da bi bilo prav, če mladeniča, osumljenega poskusa uboja, pregleda psihiater.

Kaj se je  dogajalo z mladeničem, ki je  pred ajdovskim hotelom 
napadel francoskega turista, bo pomagalo razkriti izvedensko 
mnenje  psihiatrične stroke.  Foto: Luka Carlevaris
Kaj se je dogajalo z mladeničem, ki je pred ajdovskim hotelom napadel francoskega turista, bo pomagalo razkriti izvedensko mnenje psihiatrične stroke.  Foto: Luka Carlevaris

AJDOVŠČINA Dinamika nenavadnega dogodka v Ajdovščini prejšnjo sredo kaže na to, da se je zgodil zločin brez motiva. Kot so pojasnili novogoriški kriminalisti, je 19-letnik, slovenski državljan, rojen na Švedskem, in začasno bivajoč v Ajdovščini, na parkirišču pred tamkajšnjim hotelom kričal v angleščini.

Ko se je k njemu ozrl Francoz, ki je tam iz svojega avtomobila jemal prtljago, in ga pogledal, ga je mladenič nenadoma napadel in po vratu porezal z nožem. Izpred hotela je zbežal, ko je k ranjenemu moškemu pritekel gost hotela, ki je slišal krike.

V ponedeljek so na novogoriški policijski upravi pojasnili, da so 64-letnega francoskega državljana že odpustili iz bolnišnice.

“Osumljenec ne zna navesti razlogov za svoje dejanje in se dogodka pravzaprav sploh ne spominja,” je pojasnila odvetnica mladeniča Lidija Košutnik Paglavec. “Zahteva za sodno preiskavo je že vložena in med nujnimi preiskovalnimi dejanji sem navedla tudi pregled osumljenca s strani izvedenca psihiatrične stroke. Tožilka se s predlogom strinja,” je še dodala odvetnica.

Prevladalo je torej mnenje, da mora mladenič čim prej dobiti zdravniško pozornost, če se bo izkazalo, da jo potrebuje. 19-letnika, ki je poleg poskusa uboja osumljen tudi niza vlomov v trgovine in gostinske lokale, je preiskovalni sodnik v pripor poslal zaradi ponovitvene nevarnosti.


Najbolj brano