Zimski bazen ob srebrnem jubileju?

Vaterpolo klub Gorica je sredi septembra z zadnjimi predavanji in vajami tridnevnega otroškega kampa na novogoriškem letnem kopališču končal poletno sezono. V novi zimski, ko bo klub stopil v 25. leto delovanja, si vaterpolisti želijo vsaj postavitve temeljnega kamna za pokriti bazen.

Na vaterpoliste je znanje prenašal vodja mlajših selekcij splitskega 
Jadrana Mladen Hraste (stoji prvi z leve). Foto: Igor Mušič
Na vaterpoliste je znanje prenašal vodja mlajših selekcij splitskega Jadrana Mladen Hraste (stoji prvi z leve). Foto: Igor Mušič

NOVA GORICA > Zaključnega poletnega kampa Vaterpolo kluba Gorica se je udeležilo 30 mladih - večinoma osnovnošolcev, nekaj pa je bilo tudi srednješolcev. Na njih in na tri domače trenerje je znanje prenašal vodja mladinske šole splitskega Jadrana in doktor kinezioloških znanosti Mladen Hraste. Poletno delo novogoriških vaterpolistov se je tako končalo, začele pa se bodo vsakoletne težave njihovega jesensko-zimskega brezdomstva v mestu brez pokritega bazena.

Kljub temu tajnik kluba Matej Koder z optimizmom zre v novo zimsko sezono: “Po 24 letih vztrajanja v težkih razmerah smo vzpostavili solidno klubsko infrastrukturo. Redno vadi 30 mladih in 20 članov, skupaj s tečajniki, rekreativci in veterani pa je v vaterpolo vključenih približno 150 ljudi. Mislim, da bomo predvsem z mlajšimi selekcijami z dobrimi temelji dočakali gradnjo zimskega bazena. Načrt tega objekta je še vedno seštevek kompromisov, a bo z zadnjimi popravki, predvsem z dvižnim dnom, omogočal vsaj dober celoletni trening in igranje dela tekem. Novo občinsko vodstvo ima več posluha za vodne športe in sodeč po napovedih ostaja nekaj upanja, da se bodo prihodnje leto začela prva dela. Dotlej si bomo - kot lani - pomagali z vadbo v zimskem bazenu v zamejskem Štandrežu, kjer pa zaradi izredne zasedenosti lahko dobimo le polovico ur, ki bi jih potrebovali za resen zimski trening. Na srečo so se z novim zimskim bazenom v Kopru odprle nove možnosti za del vadbe in predvsem za organizacijo tekem.”

Novogoriški klub je poleti - kljub tritedenski zamudi z otvoritvijo mestnega kopališča (zavlekla se je sanacija puščanja) - izpeljal večino načrtovanih treningov in akcijo popularizacije vaterpola v osmih dnevnih terminih za otroke, kjer se je s to igro z žogo vsakič seznanjalo od 20 do 30 otrok. Izmed približno desetih navdušencev bo oblikovana zimska začetna skupina U-11, ki se bo izpopolnjevala v plavanju in vaterpolu.

VK Gorica bo nadaljeval z udeležbo na tekmovanjih, v katerih je bil aktiven že lani, novost pa bo nastop selekcije U-16 na jadransko-jonskih igrah, ki bodo zadnji septembrski vikend v Anconi. Člani bodo igrali v ligi Alpe Jadran, kjer so se lani prebili do polfinala, kar je njihova najboljša dosedanja uvrstitev. Mednje se je iz italijanskega A-2 ligaša Crotoneja vrnil Gabriel Namar. Tekmovali bodo tudi v regijskem italijanskem prvenstvu. Kadeti bodo igrali v državnem prvenstvu. V tej generaciji je bil v reprezentanco povabljen Samo Koder. Miha Šantak, Stefan Radovanović in Filppo Porta so na seznamu reprezentance U-15 za jesenske priprave. Najmlajši bodo igrali turnirje za državno prvenstvo, nadaljevala pa se bo posoja obetavnih starejših dečkov, predvsem v Koper.


Najbolj brano