Vsi čakajo na tekmo v novem bazenu

Predsednica Plavalnega kluba Koper Alenka Šarkanj je s sodelavci iz kluba minulo soboto poskrbela za vrhunski dogodek, ki se ga je v zunanjem bazenu v Žusterni udeležilo več kot 300 plavalcev.

Alenka Šarkanj (z mikrofonom) med otvoritvijo sobotnega plavalnega mitinga Foto: Zdravko Primožič/FPA
Alenka Šarkanj (z mikrofonom) med otvoritvijo sobotnega plavalnega mitinga Foto: Zdravko Primožič/FPA
Za vami je že 12. izvedba pokala Kopra. Kako ocenjujete tokratni miting?

“Vsako leto znova pripravimo tekmovanje na visoki ravni. Tudi letos smo skupaj z ekipo staršev, ki radi pomagajo, poskrbeli, da je vse potekalo nemoteno. Vzdušje je bilo odlično, tako da smo vsi, ki smo sodelovali pri organizaciji, zelo zadovoljni.”

Ste se srečali s kakšnimi težavami?

“Zahtevno je bilo predvsem z vidika logistike. Mi nimamo bazena, ki bi bil opremljen za tekmovanja, tako da moramo vso opremo prevažati iz različnih skladišč do samega objekta. Drugih težav nismo imeli.”

Kulisa, ki jo ponuja bazen ob morju, poskrbi, da ima tekmovanje še dodatno draž.

“Pravzaprav imajo vsi športi v Kopru veliko prednost, saj imamo morje. Kulisa je še bolj posebna, ko nam gre na roko vreme. In letos smo, na vso srečo, vse uspeli izpeljati ob lepem vremenu, še pred nevihto.”

Kaj izvedba mednarodnega tekmovanja predstavlja za vaš klub?

“Ko smo pred leti dobili obnovljen bazen v Žusterni, smo se odločili, da bomo pripravljali večja tekmovanja. Vselej smo razmišljali, da bi pokal Kopra postal mednarodni miting z močno udeležbo. Te ideje so se nam po glavah podile, še ko je aktivno plaval Matjaž Markič. A za to so potrebna dodatna sredstva. Doslej za to nismo bili dovolj zreli, morda pa se s pridobitvijo novega bazena tudi to spremeni.”

Olimpijski bazen v Kopru je trenutno zaprt. Kdaj lahko privrženci plavanja tudi v njem pričakujejo kakšno tekmo?

“Zdi se, kot da vsa plavalna Slovenija čaka, da lahko preizkusi naš novi bazen. Ta še ni primerno opremljen, da bi lahko tako tekmovanje tam tudi organizirali. Zdaj so se pojavile še dodatne težave, za katere pa upam, da se bodo hitro rešile. Potem bomo lahko kakšno tekmovanje priredili tudi v novem bazenu.”

Želje so, ideje tudi. 13. izvedba pokala Koper torej ni ogrožena?

“Zagotovo ne. Še prej pa bi povabila vse občane Kopra in tudi druge, da čez poletje čim več plavajo in se nam 7. septembra pridružijo na tradicionalnem plavalnem maratonu od koprskega kopališča do Žusterne.”


Najbolj brano