Obrtniki izvolili Sergeja Pinterja

Novi predsednik koprske območne obrtno-podjetniške zbornice je Sergej Pinter iz podjetja Pimetal, ki bo za prihodnja štiri leta nasledil dosedanjega predsednika Slavka Vižintina.

Koprska obrtna zbornica je dobila novo vodstvo.   Foto: Tomaž Primožič/FPA
Koprska obrtna zbornica je dobila novo vodstvo.  Foto: Tomaž Primožič/FPA

KOPER > Na volitvah, v petek, 21. junija, in soboto, 22. junija, je Sergej Pinter dobil 109 glasov, njegov protikandidat, gostinec Mirko Tomšič pa 19. Izvolili so tudi 28 članov skupščine.

V Kopru so tudi tokrat lahko volili vsi člani zbornice in ne samo člani skupščine, kot to narekuje krovna Obrtno podjetniška zbornica (OZS). A to pravico je v Kopru v dveh dneh volitev izkoristila manj kot četrtina članov.

V zbornici se zdaj pripravljajo konstitutivno sejo v začetku julija, na kateri bo novoizvoljena skupščina izvolila še nadzorni in upravni odbor. Pinter pa bo predstavil svojo ekipo in prevzel vodenje zbornice.

Prav zaradi uvedbe neposrednih volitev pred štirimi leti brez soglasja matične OZS je ta iz svojega članstva izključila tako predsednika koprske zbornice Slavka Vižintina kot predsednika skupščine Pinterja, a v Kopru te izključitve niso priznali in vsa štiri leta delali naprej.


Najbolj brano