Gabrijelo Dolinšek bo nasledil Andrej Mlinar

Osnovna šola Antona Ukmarja z Markovca je v sredo s predstavitvijo dokumentarnega filma Življenje pod modro streho obeležila 40. obletnico delovanja. Letos je za šolsko ekipo tudi sicer prelomno, saj bo Gabrijela Dolinšek po 16 letih ravnateljske vajeti prepustila Andreju Mlinarju.

 Foto: Mirjana Cerin
Foto: Mirjana Cerin

KOPER > Gabrijela Dolinšek, ki je v šoli sprva delala kot učiteljica, nato kot namestnica ravnatelja, zadnje tri mandate pa je šolsko delo spremljala z vodilnega položaja, pravi, da so se z dokumentarnim filmom poklonili tudi vsem prebivalcem Markovca in Žusterne. “Vsa ta leta smo sobivali, se družili, sodelovali in skupaj veliko dosegli,” je zadovoljna.

Gabrijela Dolinšek je ravnateljsko funkcijo na OŠ Antona Ukmarja opravljala 16 let.

Na vajah je otroka stresla elektrika

Praznovanje in zaključek leta na OŠ Antona Ukmarja je minule dni skazil neprijeten dogodek. Pred vajami za sklepno šolsko prireditev je učenca, ki je imel nastop z električno kitaro in mikrofonom, stresla elektrika. Ravnateljica Gabrijela Dolinšek pravi, da so nemudoma poklicali zdravnico in starše, otroka so odpeljali v bolnišnico, kjer je ostal še en dan na opazovanju. Utrpel je manjše poškodbe na rokah. “Dogodek seveda obžalujemo. Naročili smo meritve, ki jih bodo opravili te dni. Moramo natančno ugotoviti, kaj se je zgodilo,” pojasnjuje Dolinškova. nh

Ravnateljsko funkcijo zapušča, ker se bo upokojila, o nasledniku Andreju Mlinarju pa pove, da je učitelj športne vzgoje, ki je pripravništvo začel prav na njihovi šoli. “Tega je že dolgo, več kot desetletje. Rasel je z nami, šolo dobro pozna. Želim mu vse najboljše,” Dolinškova doda v popotnico.

Ravnateljica Gabrijela Dolinšek (levo) je v dvorani Sv. Frančiška predstavila dokumentarni film o OŠ Antona Ukmarja Življenje pod modro streho.

Ponosna je, da je lahko v 16 letih nekaterim najbolj ranljivim otrokom z različnimi težavami pomagala dokončati šolo. “Stala sem jim ob strani. Moči smo združili z institucijami in poskrbeli smo, da niso ostali na cesti, ampak so uspeli skleniti šolanje. To me bogati,” pravi.

Septembra pa se bodo v šoli soočili še z enim izzivom; v prvi razred bodo sedli otroci v kar štirih oddelkih (do zdaj so bili trije). Do takrat bodo opravili tudi nekaj prilagoditev, ker bo treba urediti dodatno učilnico, tradicionalno pa bodo poskrbeli tudi za druga vzdrževalna dela, pleskanje in manjša popravila.


Najbolj brano