Želijo več turistov in da ostanejo dlje časa

Svet Zavoda za turizem Trg Vipava je po odstopu dosedanje direktorice Iris Skočaj za vršilko dolžnosti direktorja za leto dni imenoval Majo Hladnik. Po več letih dela v zavodu dobro pozna njegove pristojnosti in izzive v turizmu v vipavski občini. Število turistov in tudi nočitev želijo letos povečati za deset odstotkov.

Maja Hladnik bo Trg Vipava  leto dni vodila kot vršilka dolžnosti  
direktorice.  Foto: Leo Caharija
Maja Hladnik bo Trg Vipava leto dni vodila kot vršilka dolžnosti direktorice.  Foto: Leo Caharija

VIPAVA > “Turizem je v razcvetu in želimo, da postane Vipava z okoliškimi vasmi urejena, dobro obiskana in atraktivna turistična destinacija,” pravi Maja Hladnik, ki jo je svet Zavoda za turizem Trg Vipava v ponedeljek imenoval za vršilko dolžnosti direktorice zavoda za leto dni. S tem se je izognil iskanju direktorja sredi nove turistične sezone, ki po napovedih sodeč znova obeta rekorden obisk.

Kot smo poročali, je dosedanja direktorica Iris Skočaj dala odpoved, ker je ocenila, da ne more zagotoviti delovanje zavoda na primerni ravni in izpolniti vloge, ki jo od Trga pričakuje novo vodstvo občine. Hladnikova, ki je bila doslej predstavnica zaposlenih v svetu zavoda in tudi njegova predsednica, zdaj so na to mesto imenovali njeno sodelavko Urško Grmek, je pojasnila, da je novi plan dela za letošnje leto potrjen in usklajen tudi s pričakovanji občinske politike.

“Obisk turistov in število nočitev v vipavski občini želimo povečati za deset odstotkov, podaljšati želimo tudi povprečno dobo bivanja na destinaciji. Okrepili bomo sodelovanje z domačimi in tujimi turističnimi agencijami, pripravili privlačne turistične programe, ki temeljijo na razvoju trajnostnega turizma in še naprej vključevali ponudnike v različne turistične programe.” Hladnikova je ob tem napovedala okrepitev sodelovanja med občinami v Vipavski dolini in v širši regiji, izdajo nove zgibanke o poletni turistični ponudbi v občini Vipava s poudarkom na odprtih vinskih kleteh.

Obeta se še nekaj novosti: “S prvim aprilom uvajamo podaljšani urnik v TIC Vipava in Vinoteki Vipava, od 15. maja do 15. septembra a bosta odprta tudi ob sobotah in nedeljah. V Vinarskem muzeju bomo poleti poskusili vsaj dvakrat v tednu uvesti stalen urnik, proti koncu leta bomo izpeljali tečaj za lokalne turistične vodnike in poskušali dobiti vsaj tri do pet novih, aktivnih turističnih vodnikov. Prodajo lokalnih izdelkov bomo skušali pospešiti z degustacijami medu, oljčnega olja in ostale lokalne ponudbe, sodelovali bomo tudi pri pripravi prispevkov za Vipavski glas,” je še povedala Hladnikova.


Najbolj brano