Oplastovih 16 rekordnih zadetkov

V prvi državni ligi dvoranskega nogometa je kobariški Oplast doma postavil rekord tekočega prvenstva po številu zadetkov na eni tekmi. Benediktu jih je nasul kar 16. Škofijski Bronx je z zmago po točkah dohitel Siliko na četrtem mestu.

Član Bronxa Nik Zajc (z žogo) je prvi strelec lige s kar  31 goli.  Foto: Igor Mušič
Član Bronxa Nik Zajc (z žogo) je prvi strelec lige s kar 31 goli.  Foto: Igor Mušič

Čeprav je Oplast letos bliže boju za obstanek kot vrhu, ki ga je nekoč zasedal, ima lepo število zvestih navijačev. Tokrat se jih je v Kobaridu zbralo 180, skoraj gotovo pa ni nihče pričakoval, da bodo goli v mrežo gostov iz Benedikta v povsem enosmernem prometu nekaj časa padali tako hitro, kot se vrstijo spremembe rezultata na košarkarskih tekmah. Štajerci so zdržali le dve minuti, nato je njihovo mrežo najprej zatresel Jure Uršič, po naslednjih dveh napadih, ki sta jih realizirala Nejc Kovačič in Aljaž Kusterle, pa je na semaforju že pisalo 3:0. Gostje so delovali kot razbita vojska. Kusterle se je med strelce vpisal še štirikrat, dvakrat je bil uspešen novinec v kobariških vrstah Gaj Rosič, dvakrat pa je zadel celo vratar Nik Logar.

Bronx je v Ivančni Gorici dokazal, da zna igrati tudi na gostovanjih, ki so to sezono slabša stran Škofjotov. Primorci kljub zaostanku v prvem polčasu niso jurišali na silo. Bili so disciplinirani v obrambi, v napadu pa so imeli izjemno natančnega Nika Zajca, ki je izkoristil vse, kar se mu je ponudilo. Z drugim in tretjim izmed svojih petih zadetkov je v začetku drugega polčasa najprej izenačil izid in poskrbel za prvo vodstvo Primorcev s 3:2. V nadaljevanju sta hiter in natančen napad Dejana Bojkića, ki mu je sledil nesrečen avtogol, Dolenjce povsem zlomila, Zajc pa je le še dokončal delo in se utrdil na vrhu lestvice strelcev prve lige s skupno kar 31 goli. Prvi zasledovalec, Mariborčan Matej Fideršek, jih je dosegel šest manj. Ekipe z vrha lestvice si niso pustile blizu. Vodilni Maribor je tudi z zadetkoma nekdanjega kobariškega kapetana Jake Sovdata premagal škofjeloški Stripy. Dobovcu je do gladke zmage nad vrhniškim Silikom z golom pomagal tolminski reprezentant Kristjan Čujec, dva od treh golov Litije pa je za uspeh v zasavskem derbiju s Sevnico dosegel kobariški nogometaš Borut Ručna.


Najbolj brano