Papež je zdaj svetovalec, iščejo pravnika

Vipavski župan Goran Kodelja je že naredil prve rošade v upravi občine. Dosedanjega tajnika Jožeta Papeža je premestil na mesto svetovalca, njegovo delo začasno opravlja finančnica Silvana Vitežnik. Iščejo tudi novega pravnika.

Goran Kodelja Foto: Igor Mušič
Goran Kodelja Foto: Igor Mušič

VIPAVA > ”Vsak vodja si organizira vodstvo tako, kot misli, da bo najbolje delovalo. Zato sem tajnika občine premestil na položaj višjega svetovalca za gospodarstvo in kmetijstvo, v resor, ki ga doslej ni nihče pokrival. Zdaj smo organizirani tako kot večina občinskih uprav po Sloveniji. Verjamem, da lahko tako naredimo več,” je župan Goran Kodelja svetnikom pojasnil prve spremembe v devetčlanski občinski upravi. Za začasno opravljanje poslov tajnika je pooblastil višjo svetovalko za finančne zadeve in proračun Silvano Vitežnik.

Občina išče tudi novega višjega svetovalca za pravne zadeve, saj pravnica Helena Kobal na lastno večletno željo odhaja na novo delovno mesto. “Za zdaj druge pomoči ne potrebujemo, Občina Vipava je majhna, imamo pa tudi zavod za turizem in razvojno agencijo, s kar nekaj zaposlenimi. Če v preteklem obdobju z njo ni bilo nekega sodelovanja, jo bomo zdaj zadolžili zlasti za pridobivanje denarja iz državnega proračuna in evropskih skladov,” je župan pojasnil ob predstavitvi izhodišč letošnjega proračuna. V povezavi z javnimi zavodi je napovedal še, da bodo prevetrili njihovo poslovanje in preverili, kaj vse in na kakšen način delajo ter kakšni so učinki njihovega dela za občino, glede na znesek, ki ga vloži vanje.


Najbolj brano