Do zmage le s popolnim pristopom

Nocojšnji obračun med košarkarji Plame pur in Mesarije Prunk Sežana v športni dvorani OŠ Antona Žnideršiča v Ilirski Bistrici ob 19. uri bi lahko bil eden od vrhuncev drugoligaške sezone. V obeh taborih želijo z zmago razveseliti svoje privržence in obdržati obetaven položaj na lestvici.

V Ilirski Bistrici se obeta košarkarska poslastica v derbiju druge 
SKL. Foto: Tomaž Primožič/FPA
V Ilirski Bistrici se obeta košarkarska poslastica v derbiju druge SKL. Foto: Tomaž Primožič/FPA

ILIRSKA BISTRICA, SEŽANA > Najboljša primorska košarkarska drugoligaša sta z medsebojno tekmo v Sežani odprla letošnjo sezono, drevi pa ju v Ilirski Bistrici čaka še tekmovalna otvoritev novega koledarskega leta. Prvi spopad je prepričljivo pripadel Mesariji Prunk (85:67), ki v prvenstvu ves čas diha za vrat vodilni ekipi iz Podčetrtka. Mesarji so tudi pred današnjim dvobojem papirnati favoriti, a Bistričani zagotovo pričakujejo slavje, ki bi bilo najlepše novoletno darilo za zveste navijače. Plama pur se je s tremi zaporednimi zmagami prebila na tretje mesto in za Sežanci zaostaja za dve zmagi. Za pravo košarkarsko evforijo v mestu pa je ekipa Roka Dežmana poskrbela s prebojem med najboljšo osmerico v pokalnem tekmovanju.

Kljub decembrskemu dvigu forme se je Dežman razveselil prazničnega premora: “Krajši oddih nam je prišel zelo prav, saj so pred nami štiri zelo zahtevne preizkušnje proti Mesariji Prunk in Podčetrtku v prvenstvu ter s Hopsi v pokalu. Sežanci letos igrajo odlično in se lahko pohvalijo z večjo rotacijo igralcev kot večina moštev v ligi. Ključ do uspeha je zbrana igra, kontrola skoka ter majhno število izgubljenih žog. Znamo igrati tako hitro kot počasi, zato nam menjava ritma ne bi smela povzročati težav. Na zadnjih tekmah smo pokazali pravi karakter v zaključnih minutah. Pripravljeni smo, da pred najboljšo publiko pokažemo, kaj znamo.” Tudi bistriški organizator igre Tilen Zalar, ki bo skupaj z Anžetom Srebovtom, Robijem Hreščakom in Grego Sajevicem moral prenesti največje breme, pričakuje glasno podporo s tribun: “Verjamem, da bodo naši navijači ustvarili pravo 'bistrško' vzdušje. Odločale bodo malenkosti in dnevna forma.”

Rok Dežman

trener Plame pur

“Znamo igrati tako hitro kot počasi, zato nam menjava ritma ne bi smela povzročati težav.”

Na drugi strani so izbranci Teddyja Delaća leto 2018 končali s prepričljivo zmago v Celju, za katero je bil najbolj zaslužen prvi strelec in podajalec moštva Robert Abramovič. Hrvaški trener zagotovo računa tudi na nadaljevanje dobre forme branilcev Nika Bačviča in Nika Kučeja ter krilnih centrov Matije Trampuša in Andra Krstinića. Po tekmi prepovedi se v sežansko moštvo vrača tudi center Luka Dimec. “Čaka nas izjemno težka tekma na vročem terenu. Nasprotnik je v dobrem ritmu in je zabeležil nekaj zaporednih zmag. Če želimo priti do dveh točk, se bomo morali izjemno potruditi. Za uspeh bo potrebno veliko energije v obrambi, tekmo pa bomo morali odigrati blizu maksimuma,” se zahtevnosti vročega sosedskega derbija zaveda Delać.

Teddy Delać

trener Mesarija Prunk

“Za uspeh bo potrebno veliko energije v obrambi, tekmo pa bomo morali odigrati blizu maksimuma.”


Najbolj brano