Odprti za lepoto in dobrodelnost

Škofijska Karitas Koper je v petek v dvorcu Lanthieri v Vipavi s slovesno akademijo obeležila letošnji Teden Karitas. Dogodek že tradicionalno pospremi na pot razstavo likovnih del iz mednarodne likovne kolonije Umetniki za Karitas. Letos so na Sinjem vrhu ustvarjali že 24. leto, razstava, ki je na ogled v Lanthierijevem dvorcu, je jubilejna 300.

Na ogled in naprodaj so dela, ki so nastala na letošnji poletni 
koloniji na Sinjem vrhu, in bodo v prihodnje potovala po različnih 
domačih razstaviščih.  Foto: Alenka Tratnik
Na ogled in naprodaj so dela, ki so nastala na letošnji poletni koloniji na Sinjem vrhu, in bodo v prihodnje potovala po različnih domačih razstaviščih.  Foto: Alenka Tratnik

VIPAVA > Pred začetkom Tedna Karitas, ki bo med 26. novembrom in 2. decembrom, je Škofijska karitas Koper pripravila slovesno akademijo in odprla potujočo prodajno razstavo del uveljavljene mednarodne likovne kolonije Umetniki za Karitas. Navzoče sta nagovorila koprski škof Jurij Bizjak in Danilo Zavrtanik, rektor Univerze v Novi Gorici, ki je tokrat prvič gostila slovesnost in razstavo, akademijo z odprtjem razstave pa je povezoval slikar in voditelj na Radiu Ognjišče Jože Bartolj, umetnike, ki so avgusta ustvarjali na Sinjem vrhu, je predstavila likovna kritičarka Anamarija Stibilj Šajn. Na letošnjem srečanju so sodelovali Marina Bahovec, Damijana Bijek, Sead Emrić, Vivijana Kljun, Mirjana Matič, Vinko Prislan, Milan Razboršek, Pia Zavrtanik in Tadej Žugman, častni gost pa je bil Klavdij Tutta. Kot je ob tej priložnosti poudarila ravnateljica Škofijske Karitas Koper in vodja projekta Umetniki za Karitas Jožica Ličen, se sodelavci Karitas pri svojem delu srečujejo s številnimi družinami in z mladimi, ki so izgubili veselje in ljubezen in se predajajo malodušju, zato bodo izkupiček od likovnih del namenili pomoči otrokom, mladim in družinam. Tudi tokrat je izšel katalog, ki vključuje vseh 124 del in predstavitve udeležencev. Večer so s petjem obogatile mlade pevke skupne Segno iz Vipave.


Najbolj brano