Jurij Kavčič: Ljudsko in samo naprej

Jurij Kavčič, ki se bo potegoval za peti županski mandat, v volilno bitko stopa kot izkušen politik. Ves čas je zvest SLS, s katero zagotavlja, da pot Cerkljanske vodi samo naprej.

Jurij Kavčič Foto: Saša Dragoš
Jurij Kavčič Foto: Saša Dragoš

Kavčič velja za ljudskega politika. Občanom je stal ob strani z visokimi popusti za otroško varstvo, s financiranjem nadstandardnih programov v šoli, brezplačno vodo in neuvedenimi prispevki. Sočasno gre za varčnega župana z eno najskromnejših uprav občin v Sloveniji. Oboje, skupaj z odsotnostjo evropskih projektov, se mu je maščevalo z nazadovanjem občine. Zato je v zadnjem mandatu uvajal plačila komunalnih dobrin in popravljal napake preteklih mandatov.

Čeprav se je s tem marsikomu zameril, bo pri nadomeščanju zamujenega in zagotavljanju zdrave vode vztrajal. “Ključna naloga bo obnova že kupljene bivše Etine poslovne stavbe v zdravstveno postajo. Pohiteti moram še s prenovo opuščenega gasilskega doma v dom za brezdomska društva. Tudi za CMAK, a njemu bomo za hrupno dejavnost uredili zaklonišče na stari Eti,“ je povedal Kavčič.

Kavčič že sodeluje pri načrtovani gradnji prvega trgovskega centra. “Večino problemov smo rešili. To obeta, da bo Certa v sodelovanju z občino laže pospešila turizem na Cerkljanskem,” je prepričan.

Večne naloge ostajajo obnova lokalnih cest, zavzemanje za hitrejše urejanje državnih in utrjevanje erozijskih območij.


Najbolj brano