Jože Rupar: Obljublja nov veter

Jožeta Ruparja je s Koroške pred dvema desetletjema ljubezen pripeljala v Vrtojbo, kjer si je ustvaril družino. Diplomirani ekonomist je štiri leta deloval na področju bančništva, zdaj pa že dolgo v gospodarstvu.

Jože Rupar Foto: Mitja Marussig
Jože Rupar Foto: Mitja Marussig

V zadnjih osmih letih spremlja delovanje občine od blizu, najprej kot predsednik nadzornega odbora občine, v tem mandatu pa kot svetnik in vodja svetniške skupine Socialnih demokratov, obenem pa predsednik odbora za gospodarstvo. V občinskem svetu svojo skupino, ki jo uvršča v opozicijo, vodi dokaj umirjeno, pušča vrata odprta tudi za kompromise, kar je precejšen obrat glede na predhodnika Dragana Valenčiča, se pa pri mnogih vprašanjih zna postaviti tudi na okope in na njih vztrajati. “Ko hodim po Sloveniji, vidim številne urejene kraje. Ko se vrnem domov, ne vidim razvoja, ampak številne zamujene priložnosti,” pravi. S tem nakazuje, kaj bo fokus njegove kampanje: razvoj gospodarstva, ki bi moral biti zaradi izrazito strateške lege občine samoumeven, pa po njegovem prepričanju ni. Tudi ker ni dovolj posluha za podjetnike, poudarja. In dodaja, da jim bo z izkušnjami na področju gospodarstva znal prisluhniti.

Ker je kandidat SD in nastopa s podporo Desus, Stranke Alenke Bratušek in SMC, se nadeja bolj odprtih vrat za občino Šempeter-Vrtojba na ministrstvih, predvsem s pomočjo poslancev Matjaža Nemca in Andreja Šušmelja.


Najbolj brano