Ivan Simčič: “Naprej Bistrica”

“Zavedam se, da ima naša občina veliko težav na vseh področjih, zato je nemogoče biti župan, ki bo čez noč postal strokovnjak za vse, od kulture do infrastrukture,” pravi Ivan Simčič, ki pa se v tekmo za župana Ilirske Bistrice podaja ravno zato, da bi spodbudil napredek.

Ivan Simčič Foto: Andraž Gombač
Ivan Simčič Foto: Andraž Gombač

Nekaj političnih izkušenj ima, saj je že bil občinski svetnik, pa tudi poslanec v državnem zboru. Iz tistega časa si ga je širša javnost sicer zapomnila predvsem po aferi z domnevno ponarejenim srednješolskim spričevalom.

Tudi v lokalnem okolju je na različnih področjih dejaven že vrsto let, med drugim je predsednik društva za krajevno zgodovino in kulturo. Zadnjih deset let je zaposlen kot kustos v Pokrajinskem muzeju Koper.

Za večjo učinkovitost dela bi Simčič vzpostavil projektne skupine za posamezna področja, sestavljene iz članov občinske uprave, strokovnega osebja in ljudi, ki so priznani doma in po svetu ter so pripravljeni delovati v dobro občine. Njihova naloga bi bila kvalitetna priprava projektov. Seznam področij, ki po njegovem zahtevajo aktivno delo, je dolg: od komunale, varnostne in prometne problematike, do privabljanja investitorjev in podpore kmetijstvu, skrbi za zdravstvo, šolstvo, starejše in društva ...

Občinska uprava in župan bosta odprta za vse, saj ne želi delati razlik med občani in jih deliti na prijatelje in sovražnike. “Bodimo složni in enotni, saj je to gonilna sila razvoja, ki ga naša občina sedaj še kako potrebuje.”


Najbolj brano