Goran Živec: Drugič v boj

Podjetnik Goran Živec se bo za mesto komenskega župana potegoval drugič. Tudi tokrat kot samostojen kandidat s podporo volilcev, za razliko od prejšnjih volitev pa bo letos glasove in mesta v občinskem svetu nabiral tudi z listo Čas je za Kras.

Goran Živec Foto: Osebni arhiv
Goran Živec Foto: Osebni arhiv

S Krasom je povezan vse svoje življenje in tudi občinska politika mu ni tuja. V zadnjem mandatu je bil član odbora za gospodarstvo, okolje in prostor ter gospodarske javne službe. Je ustanovitelj podjetja Vahta d.o.o., ki skrbi za vzpostavitev optičnih in hitrih širokopasovnih povezav na podeželskih območjih.

Živec je s 45 leti najmlajši med kandidati za komenskega župana na letošnjih volitvah. Otroštvo je preživel na Velikem Dolu in v Gorjanskem. Danes kot kraj bivanja poleg Gorjanskega navaja še Sežano in Volčji Grad. Prav z vasjo, znano po prazgodovinskem gradišču Debela Griža, je njegovo ime v zadnjih letih vse bolj povezano. Je ustanovitelj Zavoda Krasen Kras, s katerim želi promovirati, zaščititi in spodbujati raziskovanje prazgodovinskega gradišča. Prav on je na Volčjem Gradu postavil prve glamping hiške na Krasu, a jih je moral zaradi neskladnosti z občinskim prostorskim načrtom in nejevolje domačinov kmalu odstraniti.

Njegov program temelji na treh točkah. “Bolj kot na zidove se bomo osredotočali na vsebine, od katerih bodo imeli občani dobrobit. S tem ne mislim le na Štanjel, ampak tudi na dejavnosti društev in vaških dejavnosti, ki so bile zapostavljene,” je pojasnil Živec.


Najbolj brano