Dean Zalesjak: Nadzornik za župana

Po osmih letih spoznavanja delovanja občine, občinske politike in uprave se v boj za županski stolček odpravlja Dean Zalesjak, ki zase pravi, da ima izrazit čut za soljudi.

Dean Zalesjak Foto: Osebni arhiv
Dean Zalesjak Foto: Osebni arhiv

52-letni Dean Zalesjak prihaja iz gospodarstva. Je soustanovitelj in solastnik podjetja za inženiring in poslovne telekomunikacije T-NET s sedežem v Solkanu, kjer je tudi zaposlen kot direktor. Pred tem je opravljal vodilne funkcije v podjetjih, kot so Telekom, Telego, Sinfonika, Fluid.

Z občinsko politiko se je pričel bolj temeljito spoznavati pred osmimi leti. Med letoma 2010 in 2014 je bil član odbora za proračun in finance, v iztekajočem se mandatu pa je bil predsednik nadzornega odbora občine.

Zdaj bi rad zasedel župansko mesto. “Prizadeval si bom za kvalitetnejše življenje v občini. Prepričan sem, da bi morale biti vaške skupnosti bolj vključene v delovanje občine in bolj sodelovati z občinsko upravo,” je svoj pogled na županovanje strnil Zalesjak.

Na volitve se kot edini kandidat za župana občine Komen odpravlja s podporo strank. Na svoji strani ima tri, in sicer SAB, SMC in SD. Odkrito ga podpira tudi bivši župan Marko Bandelli. V Zalesjaku vidi osebo, ki bo nadaljevala njegovo politiko na občinski ravni.

Dean Zalesjak živi v Lisjakih. Je poročen in oče dveh odraslih sinov. Kot župan se bo zavzemal za enakomeren razvoj občine, za izboljšanje položaja vseh družbenih skupin, za podporo domačim društvom in višji odstotek črpanja evropskih sredstev.


Najbolj brano