Aleš Zidar: Prisluhnil bo vsem

Aleš Zidar za ilirskobistriškega župana kandidira, ker je prepričan, da je mogoče za razvoj občine narediti veliko več in da lahko s svojimi izkušnjami k temu tudi prispeva.

Aleš Zidar
Aleš Zidar 

Kot strokovni vodja Lokalne akcijske skupine med Snežnikom in Nanosom, ki se lahko pohvali s številnimi uspešno izpeljanimi projekti, je namreč vpet v razvojne aktivnosti na področju razvoja podeželja, pozna razmere in ve, kako zgodbe uspešno peljati naprej.

Predvsem pa se mu zdi, da je drugačen od dosedanje politike, saj želi poslušati vse občane, ne pa jih deliti na “naše” in “njihove”. Želi se povezovati in iskati sinergije.

Vpet je tudi v delovanje več odborov in komisij na državni in evropski ravni, je predsednik Društva za razvoj slovenskega podeželja, s svojimi izkušnjami sodeluje na delavnicah s področja razvoja podeželja. Že dvajset let pa dela tudi v zavarovalništvu, kjer vodi svojo agencijo.

Program je zastavil obsežno v kontekstu dveh mandatov, a je prepričan, da bo že v prvem sprožil nov razvojni ciklus. Osnovne točke so podpora razvoju podjetništva, kmetijstva in turizma, nadaljevanje urejanja (komunalne) infrastrukture, skrb za šport, kulturo in izobraževanje ter okoljska osveščenost. Vzpostavil bo poseben oddelek za pridobivanje (evropskega) denarja za projekte in svetovalne odbore za podjetništvo in komunalno infrastrukturo ter poskrbel za hitro, strokovno, odgovorno in učinkovito delo občinske uprave z manj birokracije.


Najbolj brano