Dario Madžarević: Nazaj v prvo ligo

Dario Madžarević je prepričan, da je treba v Izoli še marsikaj narediti. Vrniti jo želi v prvo ligo občin, rešitve ponuja skupaj z Listo Izola 2030.

Dario Madžarević
Dario Madžarević 

“S skupnimi močmi, zagnanostjo in 'pozitivno trmo', značilno za Izolane, se bomo vrnili k prvi slovenski ligi,” napoveduje.

Da uporablja športne izraze, ni naključno. Madžarević je namreč predsednik Rokometnega društva Izola, bil je tudi ustanovitelj in direktor podjetja IN2, ki zagotavlja sodobne računalniške rešitve za slovenske zavarovalnice.

“Izola bi lahko postala celo eno najboljših mest v Evropi. Naš cilj je, da začnemo gledati na razvoj prek omejitev letnega proračuna in delovati s posluhom za ljudi. Kar je zanemarjeno, bomo obnovili, pozabljeno in spregledano bomo obudili.”

Občino bi vodil skrbno in gospodarno. Meni, da ima mesto “potencial za gospodarski preboj, da postane okolje za najboljša podjetja in ustvarjalce prihodnosti”. Občani bi se morali pogovarjati in slišati, kar govorijo, občina bi jih morala znova povezati, jih spodbujati in jim pomagati uresničiti zamisli.

Za rešitev zagat z obsežnimi nepozidanimi zemljišči ob morju, meni, bi morali pritisniti na lastnike, da preoblikujejo projekte ali nepremičnine prodajo, sprožiti bi morali postopke, da bi investitorji lahko uresničili načrte. “Načrtovani otok ni napačen, a bi morala imeti prednost obalna cesta. Uredili jo bomo, da bo uporabna za ljudi,” napoveduje.


Najbolj brano