Prioriteta je urejanje Vrtojbice

Župan občine Šempeter-Vrtojba Milan Turk se poteguje za tretji mandat, v katerem med drugim namerava dokončati cilje, ki jih doslej ni uresničil.

ŠEMPETER > Nadaljeval bo racionalno gospodarjenje in pridobivanje denarja EU. “Za naslednji mandat se mi zdi ključnega pomena izvesti vse potrebno, da se začne z urejanjem struge Vrtojbice,” pravi. S tem ne bodo le zmanjšali možnost poplav, pač pa tudi olajšali pridobivanje gradbenih dovoljenj.

Od večjih naložb našteva prizidek k zdravstvenemu domu in prenovo kulturne dvorane v Šempetru, nadaljevanje prenove in gradnje javne infrastrukture, pridobivanje zemljišč za širitev šempetrskega pokopališča s poslovilnim objektom, gradnjo infrastrukture v poslovnih conah, vzdrževanje šol in vrtcev, urejanje rekreacijskih in športnih površin v obeh krajih.

“Še naprej bomo zagotavljali visoko raven storitev javnih služb po sprejemljivih cenah. Kot javno službo bomo organizirali tudi oskrbovanje z vodo za namakanje iz sistema Vogršček,” napoveduje. Za vstop v občinski svet se bo potegovala tudi Lista Milana Turka, ki ima v tem mandatu pet svetnikov.


Najbolj brano