Burja odpihnila kose stekla s Tomosovega bloka

Več policijskih patrulj in gasilskih vozil je zgodaj popoldne prihitelo pred Tomosov blok v središču Kopra. Razlog za njihov prihod pa na srečo ni bila kakšna nesreča ali kriminalno dejanje, pač pa je intervencijo priklicala burja.

 Ob odpadanju kosov stekla z objekta se na srečo nihče ni 
poškodoval. Foto: Ilona Dolenc
Ob odpadanju kosov stekla z objekta se na srečo nihče ni poškodoval. Foto: Ilona Dolenc

KOPER > V izpraznjenem bloku, ki ga namerava novi lastnik - poslovna naveza podjetij CGP-Ing in Clipplus - obnoviti in v njem do prihodnjega poletja urediti 37 stanovanj, delavci izvajajo vzdrževalna dela.

Dotrajani okenski okvirji in ostanki šip na njih so danes, kot kaže, popustili ob prepihu, ki ga je v bloku ustvarila burja. Nekaj kosov stekla je tako padlo na tla, pri čemer se na srečo ni nihče poškodoval.

Policisti in gasilci so območje zavarovali, pregledali stanje v bloku in poskrbeli za odstranitev kosov, ki bi lahko ogrozili varnost ljudi.

Lastnik Tomosovega bloka Iztok Lampič iz podjetja Clipplus pravi, da so delavci CGP v roku ene ure pospravili razmetano steklo. Dodaja, da so jih močni sunki burje presenetili. Dogodek obžalujejo, povezujejo pa ga s posegi, ki jih opravljajo na objektu, s katerega odstranjujejo stavbno pohištvo.


Najbolj brano