Boj za Lavričev trg

Na politični parket se kot kandidat za župana vrača Marjan Poljšak, ki je občino vodil 14 let. “Tako sem se odločil, ker ne vem za nobenega kandidata, ki bi kot borec šel v rešitev prenove Lavričevega trga, ki je, kot pravijo nekateri, katastrofa,” je pojasnil.

Marjan Poljšak Foto: Alenka Tratnik
Marjan Poljšak Foto: Alenka Tratnik

AJDOVŠČINA > ”Glede na leta se sam ne bi spuščal v to, ampak ne vem za nobenega kandidata, ki bi te zadeve rešil. Prepričan sem, da bi lahko kanalizacijo na trgu in ostale zadeve uredili tako, da središče ne bi bilo zaprto toliko časa, v več etapah in bi kopali le tam, kjer je najbolj nujno. To je tudi strahotna izguba denarja. Prenovo bi lahko izpeljali za pol manj in ne za pet milijonov ali več, kot bo stala, če jo bo nadaljevala ta ekipa. Jaz bom zadeve rešil, kot je prav in pametno za večino ljudi. Trg mora služiti namenu, zaradi katerega je nastal, za potrebe trgovine. Če so na njem parkirani avtomobili, živi,” je pojasnil upokojenec Marjan Poljšak, ki se še aktivno ukvarja s politiko, kandidira pa kot član Narodne stranke dela.

Prioritete so zmanjšanje zadolženosti občine, večja gospodarnost pri naložbah, nova delovna mesta za mlade, razvoj podjetništva in vzpostavljanje prijaznih medčloveških odnosov: “Če hočeš ustaviti in spremeniti stvari, moraš prevzeti oblast. Za župana moraš biti pošten in pogumen.” NSD bo sodelovala tudi z listo za občinski svet.


Najbolj brano