Na Rai uno v soboto o fenomenu 2Cellos

Oktober je dober tudi za svetovno priznani duo 2Cellos. 19. oktobra bo izšel nov album Let There Be Cello, že to soboto, 6. oktobra, pa bosta Luka Šulić in Stjepan Hauser posebna gosta oddaje Ulisse: Il piacere della scoperta na prvem programu italijanske nacionalne televizije Rai uno.

Duo 2Cellos med nastopom v Kopru, 28. junija letos. Foto: Tomaž Primožic/FPA
Duo 2Cellos med nastopom v Kopru, 28. junija letos. Foto: Tomaž Primožic/FPA

ITALIJA > V drugi oddaji sezone, ki bo na sporedu v najbolj gledanem sobotnem terminu ob 21.25, bo v ospredju zgodba o svetovnem uspehu dua 2Cellos in prihodu novega albuma Let There Be Cello, ki bo izšel 19. oktobra pri založbi Sony Masterworks.

“Vedno sva pravila, da želiva razbiti predsodke do violončela in preseči meje med glasbenimi zvrstmi. Dokaz tega je tudi prihajajoči album,” sta uresničitev novega glasbenega projekta pospremila Luka Šulić in Stjepan Hauser.

Album, ki sta ga sproducirala s Filipom Vidovičem, prinaša nekaj pop hitov v “2Cellos” preobleki, denimo skladbo Perfect Eda Sheerana in Despacito Luisa Fonsija, kot tudi rock klasike, kot sto Eye of The Tiger skupine Survivor in Seven Nation Army zasedbe White Stripes, The Show Must Go On legendarnih Queenov in Whole Lotta Love Led Zeppelinov. Poleg teh album vključuje tudi nepozabni Imagine Johna Lennona in Hallelujah Leonarda Cohena ter nekaj še neobjavljenih avtorskih skladb. V soboto, ko ju bodo tv-gledalci lahko spremljali v oddaji na Rai uno, se bosta Hauser in Šulić sicer pripravljala na koncert v Atlantic Cityju, na dan izida novega albuma, 19. oktobra, pa bosta nastopila nekoliko bliže nam, v makedonski prestolnici.


Najbolj brano