Prerojen, a z enakim glasom

“Vrnil sem se na glasbeno sceno in spet sem Slavko Ivančić. Ali pa sem to novi jaz,” je povedal znani Portorožan na petkovi predstavitvi novega, četrtega, cedeja Med valovi in oblaki. Pred tremi leti je imel hudo prometno nesrečo, jo preživel, obračunal z življenjem in zdaj ceni vsak nov dan.

Z leve: Slavko Ivančić, pevec  in basist idrijskih Kingstonov Dare 
Kaurič ter  Rok Lunaček, frontman  Flirrtov, pa tudi avtor skladbe 
Nekoč, tako glasbe kot besedila.   Foto: Tomaž Primožič/FPA
Z leve: Slavko Ivančić, pevec in basist idrijskih Kingstonov Dare Kaurič ter Rok Lunaček, frontman Flirrtov, pa tudi avtor skladbe Nekoč, tako glasbe kot besedila.  Foto: Tomaž Primožič/FPA

PORTOROŽ > “Nesreča je bila moja življenjska lekcija. Naučil sem se prepoznati, kaj je resnično pomembno in kdo mi je zares blizu,” priznava Slavko Ivančić. 28. novembra bo imel rojstni dan, natanko dva dva meseca prej je predstavil nov singel Nekoč pa tudi preostalih osem novih skladb.

Besedilo in glasbo za Nekoč je prispeval Rok Lunaček, frontman ljubljanske pop skupine Flirrt in v zadnjem času vse bolj kantavtor ter avtor besedil in glasbe za druge pevce, Tanjo Ribič, Alyo, Manco Špik, Niko Zorjan, BQL ... “Končno sem dobil naslednika,” je naznanil izolski frontman benda NOB in cenjen pisec besedil Drago Mislej - Mef, ki je Ivančiću napisal besedilo za singel Morje, ti povej, ki bo izšel po novoletnih praznikih.

In kaj je na takšno laskavo priznanje odvrnil Lunaček? “Uh, če je to rekel Mef, potem si štejem v posebno čast. Pri ustvarjanju se zgledujem po Đorđetu Balaševiću, Arsenu Dediću, Tomažu Pengovu ...”

Pri omenjanju Misleja je Ivančić pojasnil razliko med Portorožani in Izolani: “Portorožani nikoli ne zamujamo!” Mislej se je ob pripombi samo nasmehnil in je ni komentiral. Mojca Menart, vodja založniške dejavnosti ZKP pri RTV Slovenija, pa je povedala, da sta z Ivančićem po mnogih letih sodelovanja ugotovila, da imata skupen rojstni dan. Družita ju dan in mesec, ne pa tudi leto. Ivančić bo letos dopolnil 64 let, Menartova nekoliko manj. Koliko, ni razkrila. Lahko ugibamo torej do predstavitve njegovega petega albuma.


Najbolj brano