Do zlata tudi gostitelji

Na brzicah Soče v Solkanu so pripravili slalom evropskega pokala mladih. V KK Soške elektrarne so se veselili zmag Sare Belingar, Eve Jeklin in Alje Kozorog.

Med tremi zmagovalkami Soških elektrarn  je bila tudi Sara 
Belingar. Foto: Igor Mušič
Med tremi zmagovalkami Soških elektrarn je bila tudi Sara Belingar. Foto: Igor Mušič

SOLKAN > Kajak klub Soške elektrarne je v soboto in včeraj gostil pokal evropske kajakaške zveze (ECU) za kadetsko in mladinsko kategorijo. V Solkanu so temu dodali še mednarodna slaloma za starejše dečke in deklice ter mlajše člane in članice.

V konkurenci skoraj štiristotih tekmovalcev iz 21 držav so nase opozorili tudi člani Soških elektrarn pod vodstvom trenerja Dejana Stevanovića. Med mlajšimi članicami je zmagala domača kajakašica Eva Jeklin pred Kanadčanko Reneo Ohler in Irko Ciaro Farrel. Med vrstniki sta v kategoriji kanuistov na drugo in tretjo stopničko zmagovalnega odra stopila posoška veslača Tine Kancler in Žiga Taljat. Najhitrejši je bil Britanec William Coney. Na tekmi kanuistk je slavila članica Soških elektrarn Alja Kozorog pred klubsko kolegico Nino Bizjak in Italijanko Anastasio Betuzzi.

Podobno uspešno so se veslači Soških elektrarn predstavili v uradnih kategorijah pokala ECU. Med mladimi kanuisti (U-18) je bron osvojil Nejc Polenčič. Hitrejša sta bila le Celjan Urh Turnšek (Nivo) in Italijan Flavio Micozzi. Med kadetinjami (U-16) se je množica solkanskih navijačev veselila zmage kajakašice Sare Belingar, ki je ugnala najtesnejši zasledovalki - reprezentančno kolegico iz Celja Zalo Zanoškar in veslačico čeških Roudnic Nicolo Capavini.

Med deklicami (U-14) se je z drugim mestom izkazala Solkanka Asja Jug. Zmagala je Američanka Evy Leibfarth Nantahala, bron pa je osvojila Slovakinja Ema Dieskova.

Ekipa Soških elektrarn bo na naslednjem tovrstnem tekmovanju ponovno nastopila 4. in 5. avgusta v Čeških Budejovicah.


Najbolj brano