Ob 20-letnici bobnanja bobni za 20-krat 20 šol

Za učence divaške osnovne šole dr. Bogomirja Magajne in za učence divaške enote Centra za usposabljanje Elvire Vatovec Strunjan je bil prvi junijski dan poseben dan.

Tako je glasbenik Marko Soršak z bobni razveselil divaške 
šolarje. Foto: OŠ Divača
Tako je glasbenik Marko Soršak z bobni razveselil divaške šolarje. Foto: OŠ Divača

DIVAČA > Obiskal jih je namreč znani slovenski glasbenik Marko Soršak Soki, ki s projektom 20 za 20 razveseljuje učence po Sloveniji na prav poseben način.

S sredstvi, ki jih zbira na koncertih in drugih dogodkih, kupuje glasbila in jih podarja šolam s posluhom.

Obema divaškima šolama je prinesel bobne, osnovnošolci pa so dobili še kitaro.

“Marko Soršak Soki je poseben človek, glasbenik, bobnar skupine Elvis Jackson. Njegova ideja, obdariti otroke z instrumenti in jih tako spodbuditi k aktivnemu preživljanju časa, ga je prešinila, ko je praznoval dvajseto obletnico bobnanja. Postala je zavidanja vredno poslanstvo, ki ga zmorejo samo veliki ljudje,” pravi Ada Škamperle, zborovodkinja šolskega pevskega zbora, ki se je darila veselila skupaj z mladimi pevci in šolarji.

Soršakova akcija se je začela pred tremi leti, ko je z 20 slovenskimi izvajalci posnel dokumentarni DVD in z izkupičkom od prodaje obdaril prvih 13 šol, njegov cilj pa je obdariti več kot 400 slovenskih šol. Marsikje mu pomagajo donatorji, v Divači je bila to družba Julius Mainl.


Najbolj brano