V športu je vse mogoče

Pred koprskim rokometašem Deanom Bombačem je (klubski) vrhunec sezone. Danes bo s Kielcami v prvi četrtfinalni tekmi lige prvakov gostil zvezdniški Paris Saint-Germain.

Dean Bombač bo s Kielcami poskušal izločiti zvezdniški Paris 
Saint-Germain. Foto: Piotr Polak
Dean Bombač bo s Kielcami poskušal izločiti zvezdniški Paris Saint-Germain. Foto: Piotr Polak

KIELCE > Francozi imajo zvezdniško zasedbo, ki pa je v zadnjih sezonah zaman lovila evropski vrh. Kielcam je to uspelo pred dvema letoma, tik preden je k poljskim prvakom prestopil Dean Bombač. Prva sezona je bila na določen način prilagoditvena, druga je že precej bolj po okusu Koprčana. “Zadovoljen sem s svojimi predstavami, tudi trener mi zaupa. Res pa je, da ključne tekme šele prihajajo. Prebili smo se v finale poljskega pokala, pred nami je končnica državnega prvenstva, v kateri pričakujemo soočenje z Wislo, a do tja je še daleč. Zadnja dva tedna je vse podrejeno obračunu s PSG,” je povedal Bombač, ki je imel s Kielcami odprto pot do četrtfinala.

Nemški prvaki Rhein Neckar so se jim v čudnem razvoju dogodkov, ki so naredili slabo reklamo evropskemu rokometu, zoperstavili z mladinsko oziroma razvojno ekipo. Moštvo Talanta Dušebajeva se seveda ni oziralo na okoliščine in je vzelo ponujeno ter se prebilo med osmerico, kjer ne bo ne Veszprema ne Barcelone, ki bi ju v četrtfinalu vsekakor pričakovali. “V izločilnih dvobojih ni ničesar mogoče vnaprej predvideti. Videli ste, s čim je postregla nogometna liga prvakov. Tudi v rokometu je vse mogoče. Morda ima na papirju nekaj več možnosti PSG, ki pa ni nedotakljiv. Za nas je pomembno, da dobimo prvo tekmo pred domačimi gledalci. Tako bi še bolj obremenili tekmeca, ki bo gotovo čutil pritisk, a z njim se skladno s klubskimi ambicijami soočajo tudi Kielce,” je Bombač povedal pred obračunom s PSG.

Dean Bombač,

rokometaš Kielc

“V izločilnih dvobojih ni ničesar mogoče vnaprej predvideti. Videli ste s čim je postregla nogometna liga prvakov.”

Francoski prvaki naj bi zaigrali tudi s povratnikom po poškodbi Nikolo Karabatićem. Sicer pa ima ob Mikkelu Hansnu, Sanderju Sagosnu in Danielu Narcissu ter kopici drugih rešitev na zunanjih položajih nekdanji slovenski selektor Zvonimir Serdarušić sladke skrbi. Širok nabor vrhunskih rokometašev premorejo tudi Kielce, pri katerih Blaž Janc, Uroš Zorman in Bombač skrbijo za najmočnejši slovenski pridih med četrtfinalisti. Tako naj bi ostalo tudi v prihodnji sezoni, čeprav se pri Kielcah obeta pomladitev. V ekipi gotovo ostaja Bombač, ki je že lani podaljšal pogodbo za štiri leta.

Govori se, da bi lahko Zorman postal pomočnik Dušebajeva, gotovo pa se bo Kielcam pridružil organizator igre hrvaške reprezentance in član evropskega prvaka Vardarja Luka Cindrić. “Generacije se prej ali slej menjajo. To je naravni proces, ki se bo zgodil tudi pri Kielcah, kjer bom z 29 leti celo med najstarejšimi,” je povedal Bombač. Seveda upa, da se bo s klubom prebil na zaključni turnir lige prvakov, ki bo 26. in 27. maja v Kölnu. Da bi sezono podaljšal v junij, ko bo Slovenija odigrala kvalifikacije za svetovno prvenstvo z Madžarsko, pa je malo verjetno. “Selektor je izbral igralce, ki jim zaupa. Sicer pa menim, da imata obe reprezentanci lepe možnosti za uvrstitev na svetovno prvenstvo. Če ne drugače, pa s posebnim povabilom,” je povedal Bombač.


Najbolj brano