Olimpijo bo izzval Aluminij

Gorice ne bo v finalu slovenskega nogometnega pokala. Olimpiji se bo 30. maja v ljubljanskih Stožicah zoperstavil Aluminij, ki je v Kidričevem na povratni polfinalni tekmi, polni zasukov, iztržil remi 2:2 in napredoval s skupnim izidom 4:3.

 Foto: Leo Caharija
Foto: Leo Caharija

KIDRIČEVO > Aluminij : Gorica 2:2 (1:1)

Športni park, gledalcev 250 sodnik Mertik (Odranci). Strelci: 1:0 Nunić (8), 1:1 Burgić (24), 1:2 Osuji (48), 2:2 Zeba (90, 11 m).

Aluminij: Kovačić, Jakšić, Šme, Zeba, Jurčević, Štor (od 65. Krajnc), Kepir (od 57. Marinšek), Petrovič (od 78. Rogina), I. Mensah, Tahiraj, Nunić. Trener. Oliver Bogatinov.

Gorica: Sorčan, Celcer, Jogan, Kavčič, Gregorič, Grudina, Šantek, Žigon (od 75. Marinič), Osuji, Tešija, Burgić. Trener: Miran Srebrnič.

Rumeni kartoni - Šme; Grudina, Celcer, Jogan. Rdeča kartona - Celcer (81), Tešija (90).

Deževno popoldne in razmočeno igrišče sta na Štajerskem ponudila dramo z nesrečnim koncem za Novogoričane, ki so vlogo favorita zapravili na prvi tekmi s porazom 1:2. Tudi drugo polfinalno dejanje se je za goste začelo slabo. Tine Kavčič si je privoščil napako in na pladnju ponudil žogo gostiteljem za vodstvo 1:0. Nekdanji nogometaš Gorice Marko Nunić tokrat ni mogel zgrešiti.

Novogoriška izhodišča se sicer niso bistveno spremenila. Tako ali drugače bi morali gostje zabiti dva gola. Nekoliko premešana novogoriška zasedba je še naprej ohranjala pobudo na igrišču, vztrajni Miran Burgić pa bi se v razmaku petih minut kaj lahko prelevil v junaka. Najprej je izkoristil lepo podajo Mihe Gregoriča za izenačenje, nato pa izsilil enajstmetrovko. Ob najstrožji kazni je prevzel odgovornost, a žal zatresel le okvir vrat. Za želeni drugi gol je bilo vendarle še dovolj časa. Novogoričani so ga dosegli na začetku drugega polčasa. Zmedo v domačem kazenskem prostoru je izkoristil Osuji Amarachi. Vse se je začelo znova, pri čemer se je zdelo, da se tehtnica nagiba na stran gostov. Po prekršku nad Dejanom Žigonom je spet zadišalo po enajstmetrovki, ki pa so jo dobili gostitelji. Tekla je 90. minuta. Po kotu je spodrsnilo Burgiću, zviti strel Nemanje Jakšića, ki je že prej izsilil drugi rumeni karton Uroša Celcerja, je na gol črti z roko zaustavil Marko Tešija in si prislužil rdeči karton. Enajstmetrovko za drugi pokalni finale v zgodovini Aluminija je izkoristil Josip Zeba.


Najbolj brano