V četrtek bodo že znana nova imena

Predsednik zbora za skoke in nordijsko kombinacijo pri Smučarski zvezi Slovenije Ljubo Jasnič je po zadnjem dejanju letošnje sezone svetovnega pokala v smučarskih skokih v Planici nakazal skorajšnje spremembe v vrhu skakalne reprezentance.

 Foto: STA
Foto: STA

PLANICA > Ljubo Jasnič meni, da do sprememb mora priti, ime šefa stroke naj bi bilo znano še ta teden. Kot je dejal Jasnič, je svež veter potreben, odločitve pa bodo sprejeli po pogovorih s sedanjim strokovnim štabom in kandidati, tudi sedanjim glavnim trenerjem Goranom Janusom. “Po osmih letih mora priti do menjav. Normalno je, da se ljudje naveličajo, z vsem priznanjem za vse, kar je bilo narejeno v zadnjih letih.”

Trenutno so menda trije kandidati za novega glavnega trenerja, zbor pa se bo o najprimernejšem odločil na podlagi razvojnih projektov, ki jih bodo predstavili, in tudi po dosedanjih izkušnjah, je pojasnil Jasnič.

Ljubo Jasnič, vodja zbora za skoke: “V vodstvu reprezentance je potreben svež veter.”

Odločitev naj bi tako bila znana predvidoma do četrtka. “Želel bi, da se stvari čim prej zaključijo, da lahko začnemo z novimi programi. Želim si, da bomo do 1. maja popolnoma pripravljeni na novo sezono tako na strokovnem kot tudi finančnem področju.”

O imenih kandidatov ni želel govoriti, med njimi pa so izključno domači strokovnjaki. “Mislim, da imamo doma trenerski kader, ki lahko te tekmovalce pelje naprej.”

Ob tem prihodnja vloga sedanjega trenerja Janusa, ki je bil na tem položaju od leta 2011, v reprezentanci še ni določena. Je pa Jasnič nakazal željo, da bi Janus ostal v kakšni drugi vlogi. “Jutri (danes, op a.) začenjam pogovore z vsemi, začenši z Janusom kot sedanjim glavnim trenerjem A reprezentance. Na podlagi tega se bomo odločali, kako naprej,” je povedal Jasnič. Ob tem pa dodal: "Nobenemu ne bomo rekli adijo, nobenemu ne bomo zaprli vrat. Vsi so koristni - v kakšni vlogi, pa bo stvar pogovorov.”


Najbolj brano