V novi številki Primorskih novic preberite

34-letni Koprčan Vid Baruca, član demonstratorske vrste pri Smučarski zvezi Slovenije, sicer pa vsestranski športnik, se je pred dnevi vrnil iz Norveške, kjer je 350 kilometrov severno od arktičnega kroga smučal po fjordu, plezal po zaledenelih slapovih, da bi dosegel strmine, kjer še nihče ni smučal, vijugal po zaledeneli reki in užival pod magično zelenkasto svetlobo severnega sija.

Vid Baruca Foto: osebni arhiv Vida Baruce
Vid Baruca Foto: osebni arhiv Vida Baruce

Do hleva brez debele študije

V prihodnjih letih bo država oziroma ministrstvo za kmetijstvo s pomočjo denarja EU še naprej podpiralo območja s težjimi pogoji za kmetovanje in nove mlade kmetovalce, denar bodo namenjali za naložbe, s katerimi bodo ublažili vpliv klimatskih sprememb in za povračilo škode.

Pred repasažem je še vse odprto

Slovenski hokejisti po zmagi nad Američani na olimpijskem turnirju niso pripravili novega presenečenja. Pred močnejšimi Rusi so klonili z 2:8, v soboto pa bodo risi skupinski del zaključili s tekmo proti Slovaški, ki je izgubila proti ZDA.

Popovičeva hitra zavezništva in hitre zamere

Med pomembnejšimi igralci na poslovno-političnem parketu je kar nekaj imen, s katerimi je koprski župan Boris Popovič sklenil prijateljski pakt, kasneje so taisti ljudje iz takšnih in drugačnih razlogov v županovih očeh postali njegovi najhujši sovražniki.

Lapsus ali vnaprejšnja obsodba Tiča?

Sojenje Stefanu Cakiću za uboj igralca Gašperja Tiča se je ustavilo, dokler predsednik okrožnega sodišča v Ljubljani ne odloči, ali je sodnik Ciril Keršmanc še primeren za predsedovanje sodnemu senatu.

Sodobniki naj ne rušijo, kar so predniki zgradili

Pri obnovah cest na Krasu ne zadoščajo zgolj varnostno ustrezne inženirske rešitve, temveč morajo biti ustrezne tudi z vidika ohranjanja naravne in kulturne dediščine, med katero nedvomno spadajo suhi zidovi, kamnite škarpe, mostovi, terase in obcestni kamni, je eden od sklepov četrtkove javne tribune v Sežani.

Po pustu je čas za post

Kdaj ste se nazadnje nečemu odpovedali? In to za kar 40 dni? Še enim novim čevljem, družbenim omrežjem, kajenju, alkoholu ali katerikoli od neštetih nekoristnih navad, ki so nam zlezle pod kožo in brez katerih si svojega vsakdana ne predstavljamo več.

Karmen Koren oblačilom vdihuje novo karmo

Mlada modna oblikovalka Karmen Koren iz Drežnice pri Kobaridu s svojimi kreacijami navdušuje doma in v tujini.

Še en prazni strel na vrtojbenski meji

Selitvi igralnega salona Paquito iz Volčje Drage na mednarodni mejni prehod Vrtojba za zdaj ne kaže dobro. Svetniki v občini Šempeter-Vrtojba so namreč zavrnili predlog družbe Viva za zamenjavo zemljišč.


Najbolj brano