Ples, petje in vriskanje ter usta polna sladkih krofov

Konec tedna v Portorožu je bil sončen in lep, nedelja pa je bila še posebej razigrana. Veliko ljudi je namreč prišlo pogledat 8. Portoroško pustno povorko, na kateri se je predstavilo več kot 450 pustnih mask.

 Foto: Jera Lenardič
Foto: Jera Lenardič

PORTOROŽ > Tisti, ki so zamudili sobotno pustno povorko v Kopru, so imeli priložnost, da vsaj del pustnih mask vidijo v nedeljo in jih pospremijo iz Lucije do Portoroža.

Rajanje v okviru 10. Istrskega karnevala se je pričelo dopoldne na Trgu prekomorskih brigad v Portorožu, kjer so postavili stojnice, na katerih ni manjkalo krofov, palačink, bonbonov, praženih mandljev, pokovke ...

Otroke je zabavalo Družinsko gledališče Kolenc, za njimi pa so nastopili Čupakabra, klovni in žonglerji ter čarovnik Jole Cole, ki je izdeloval figure iz balonov. Poleg tega so za otroke pripravili kreativno delavnico. Možno si je bilo poslikati obraz.

8. Portoroška pustna povorka je svoj pohod začela v Luciji na parkirišču pri marini. Pot so nadaljevali mimo zdravstvenega doma po glavni cesti vse do Portoroža. Pustne maske so z glasbo, petjem, vriskanjem, plesom in trobljenjem poživile ulice. Ko so prispele na Trg prekomorskih brigad, se je pravo slavje šele začelo.

Nagrado za naj pustni voz je prejela skupina Zaliv je naš, nagrado za naj pustno skupino pa je dobila skupina Zlati časi. Pustno rajanje se s tem ni zaključilo. Vzdušje je bilo fantastično, tako da je Trg prekomorskih brigad ostal poln in zabava se je nadaljevala.


Najbolj brano