Mesarji veliko boljši

Košarkarji Mesarije Prunk z novo zmago ostajajo v boju za drugo mesto.

Sežanski košarkar Matic Urbas med prodorom pod koš. 
Dosegel je tudi pet trojk.  Foto: Tomaž Primožič/FPA
Sežanski košarkar Matic Urbas med prodorom pod koš. Dosegel je tudi pet trojk.  Foto: Tomaž Primožič/FPA

SEŽANA > Domači trener Igor Thaler si je pred dvobojem zaželel dvoboj z majhnim številom doseženih točk, a mu je že prva četrtina pokvarila načrte. Košarkarji obeh moštev so namreč ob dirjanju na polno ves prvi polčas zadevali z nadpolovično uspešnostjo in v tem obdobju skupno dosegli skoraj 100 točk. Ob pričakovani odsotnosti Luke Gruma je bil tokrat v uvodnih minutah sežanski adut iz rokava Žiga Kukanja, ki je solidno izkoristil priložnost, portoroški koš pa sta najbolj pridno polnila oba Matica - Urbas in Sirnik. Praznični obisk domovine je očitno dobro del Ukrajincu Vadimu Prokopenku, ki je skupaj z nezgrešljivim Luko Rožancem vlekel portoroški voz v prvi četrtini. V nadaljevanju sta se jima pridružila še Alen Katonar in Adin Kavgić, medtem ko si preostali člani gostujoče ekipe z izjemo nenatančnega Eneja Miklavčiča večji del tekme praktično niso upali pogledati proti domačemu obroču.

Potem ko si v prvem polčasu nobeno izmed moštev ni priigralo omembe vredne prednosti, so v tretji četrtini v obrambnih akcijah prvi pljunili v roke mesarji. Ob seriji trojk so si hitro priigrali deset točk naskoka in si zagotovili odlično popotnico za zadnji del primorskega derbija. Vajeti sežanske igre je v svojih rokah zanesljivo držal Dejan Milašinović, ki je ob podajah pridno zbiral tudi točke, svoj delež pa je prispeval še čvrsti Luka Dimec. Upi gostov na preobrat so bili tako potopljeni že dobrih pet minut pred koncem dvoboja.

Mesarija Prunk : Portorož 91:78

Dvorana ŠC S. Kosovela, gledalcev 450, sodnika: Dremelj (Ljubljana) in Begić (Litija); četrtine - 25:24, 25:23, 19:10, 22:21.

MP Sežana: Dimec 13 (6:3), Milašinović 18 (2:2), Sirnik 26 (1:1), Urbas 18 (4:1), Kukanja 8 (2:1), Furlan 2, Grum, Brundula, Mevla 6, Stepančič, Mahne.

Portorož: Pačarić 2, Hvalec, Kavgić 17 (4:2), Miklavčič 2, Katonar 18 (5:3), Rožanc 16 (7:5), A. Cvetičanin, Prokopenko 14 (3:2), Vac, Pegan, L. Cvetičanin 8, Pišot 1 (2:1).

Osebne napake: MP 19, Portorož 17; prosti meti: MP 15:8, Portorož 22:13 trojke: MP 28:15 (Urbas, Sirnik po 5, Milašinović, Mevla po 2, Kukanja 1), Portorož 24:9 (Kavgić, Katonar po 3, L. Cvetičanin 2, Rožanc 1); skoki: MP 37, Portorož 32.

Igor Thaler, trener Mesarije Prunk Sežana:

“V prvem polčasu nam je največ težav povzročal Alen Katonar, ki nas je nekoliko presenetil s svojo natančnostjo. Ne bi rekel, da smo bili v tem delu tekme slabi v obrambi, temveč so gostje zadeli nekaj težkih metov. Dobro smo odprli drugi polčas in to je bil ključ do zmage. Strnili smo igro v obrambi in hitro ušli na osem točk prednosti, kar nam je v končnici olajšalo delo. Čeprav sem napovedoval tekmo z majhnim številom točk, smo jih dosegli več kot 90, kar je vsekakor pohvalno.”

Konstantin Subotić, trener Portoroža:

“Predvsem v prvem polčasu smo si v obrambi dovolili preveč napak in s tem domačinom olajšali pot do obroča. Sežanci so bili izjemno strelsko razpoloženi in težko jim je bilo konkurirati vseh 40 minut. Pokopala nas je tretja četrtina, ko smo si privoščili preveč črnih minut v napadu. Želja pri mojih fantih ni bila sporna, vendar se nam ni izšlo povsem po željah. Mesarija Prunk letos še ni izgubila na domačem parketu in Sežanci so potrdili, da to nikakor ni naključje.”


Najbolj brano