V Avstriji snežna plazova zasula pet slovenskih smučarjev

Snežni plaz v Visokih Turah na Solnograškem je danes popoldan zasul tri od petih slovenskih smučarjev. Dva sta po prvih podatkih huje ranjena, eden pa laže. Skupina slovenskih smučarjev, ki je smučala izven urejenih prog, naj bi snežni plaz sprožila sama. Na avstrijskem Koroškem je snežni plaz zasul dva slovenska smučarja.

Fotografija je simbolična.
Fotografija je simbolična. 

SALZBURG > Reševalcem je v Visokih Turah uspelo vse tri zasute smučarje rešiti; eden od trojice naj bi jo odnesel zgolj z lažjimi posledicami, druga dva pa naj bi bila huje ranjena. Stanje enega od njiju naj bi bilo kritično. Preostala dva Slovenca sta se zgolj prestrašila in ju je popoldan zaslišala avstrijska policija.

Današnji dogodek v Visokih Turah ni osamljen primer. Že dopoldan je snežni plaz na ledeniku Mölltal na avstrijskem Koroškem zasul dva slovenska turna smučarja, ki sta jo odnesla le z lažjimi poškodbami. Tudi ta dvojica je bila del skupine smučarjev, ki je smučala izven urejenih prog in naj bi sama sprožila snežni plaz. Gmota snega je enega od smučarjev zasula v celoti, drugega pa delno.


Najbolj brano