Jeklin odhaja s prvega mesta

Že res, da so košarkarji edini aktivni med prazniki, a ne le na igrišču, temveč tudi v pisarnah. Medtem ko je prihod Mateja Avanza v vodstvo KK Sixt Primorska že dolgo pričakovan, pa je povsem nenadejano iz kluba odšel športni direktor Walter Jeklin.

Walter Jeklin Foto: ZIGA ZIVULOVIC JR.
Walter Jeklin Foto: ZIGA ZIVULOVIC JR.

KOPER > Walter Jeklin je v KK Sixt Primorska delal nekaj več kot leto dni. Potem ko je projekt poleti leta 2016 operativno začel Janez Rajgelj ob sodelovanju Mihe Penka, je Rajglja novembra lani zamenjal Jeklin, Penko pa se je poslovi po minuli sezoni. Jeklin je nato kadroval ekipo za tekočo sezono in pripeljal trenerja Jurico Golemca ter vodjo mladinskega pogona KOŠ Primorske Mira Alilovića, ki je na tem položaju zamenjal Marka Maraviča. V domač kraj je po dolgem zdomstvu pripeljal tudi veterana Nebojšo Joksimovića in Alena Hodžića. Jeklin se je sicer ves čas zavedal zahtevnosti koprskega okolja in tako člansko ekipo zapušča na prvem mestu tako v domačem prvenstvu kot v regionalni ligi ABA 2.

Uradno sporočilo kluba pravi, da se je “snovalec prihoda okrepitev tako v članskem moštvu kot v mlajših kategorijah, Walter Jeklin, po pogovoru s predstavniki generalnega sponzorja kluba odločil za sporazumno prekinitev pogodbe.”

Walter Jeklin (1969), doma iz Postaje pri Mostu na Soči, ima za sabo lepo košarkarsko kariero kot aktiven igralec - za reprezentanco je igral na treh evropskih prvenstvih - v letih 1995, 1997 in 1999. Po igranju v Tolminu, Postojni, Olimpiji, Krškem, Polzeli in Heliosu je kariero sklenil na Poljskem, kjer si je nato ustvaril uspešno pot na vodilnih klubskih položajih oziroma v vlogi menedžerja, ki združuje vlogi direktorja in športnega direktorja.

Jeklin nam je včeraj povedal, da v tem trenutku še ne ve, kje bo nadaljeval svojo pot. “V KK Sixt Primorska sem v dobrem letu vzpostavil športni del delovanja celotnega kolektiva in ker je ta naloga v dobršni meri izpolnjena, smo se z vodstvom Sixta, generalnega sponzorja koprskega kluba, dogovorili o tem, da se sam odpravim novim izzivom naproti. Klub se je v poldrugi sezoni dvignil na nesluteno raven, športni del je zares postavljen na zdravih osnovah,“ pravi, in dodaja: “Verjamem, da ima sestavljena ekipa pozitivno mislečih in kakovostnih trenerjev ter igralcev dobre temelje za napredovanje od ravni, primerne za slovensko prvenstvo, do želenega srednjeročnega prehoda prek regionalnih tekmovanj do katerega od evropskih pokalov.”

Gregor Vuga, ki je s Sixtom glavni pokrovitelj projekta, pa je med drugim povedal: “Skupaj smo ocenili, da zdaj klub potrebuje ob športnem delu, ki je postavljen na zelo kakovostne in zdrave temelje, predvsem dodaten napredek pri organizaciji, celostnemu konceptu, povezavi športa in poslovnih priložnosti.”

Sixt Primorska bo drevi v prvi tekmi četrtfinala pokala Spar v dvorani OŠ Koper ob 19. uri gostila Hopse.

Vsekakor je zanimivo naključje, da so Jeklinov odhod iz kluba sporočili včeraj zjutraj, le nekaj minut preden je RK Gorenje sporočilo ime novega direktorja in obenem sporočilo, da dosedanji Matej Avanzo odhaja k Primorski. Avanzo in Jeklin sta sicer partnerja v družbi Sportanzo, ki med drugim skrbi za odnose z javnostjo tako pri Gorenju kot pri Primorski. Avanzo bo s 1. januarjem prevzel mesto direktorja kluba, s športnimi zadevami pa naj se ne bi ukvarjal.

Iz sporočila za javnost sicer ni moč razumeti konkretnih razlogov za sporazumen razhod. Neuradno je slišati, da je med Jeklinom in Vugo prišlo do različnih pogledov na sestavo ekipe in vizijo dela.


Najbolj brano