2017/2018

Kakšno je bilo iztekajoče se leto, je v bistvu vse manj pomembno. Pojutrišnjem ga ne bo več in zazreti se bo treba v novo. Že zdaj vemo, da nam ne bo dolgčas: dvoje volitve bomo imeli, že februarja zimske olimpijske igre in poleti svetovno prvenstvo v nogometu. Slednjih dveh se lahko veselimo, saj gre za lepa športna dogodka. Volitve so druga zgodba: skoraj gotovo ne bo šlo za lepa dogodka, uspeh bo, če bodo prinesle prelom s kakšno od dosedanjih slabih praks. Izkušnje žal učijo, da je kaj takšnega malo verjetno.

Zelo verjetno se bomo čez leto dni spominjali dogodkov ali stvari, ki si jih danes niti predstavljamo ne. Pomislite: ste si lani tak čas predstavljali, da bo ves svet znorel zaradi nekih bitcoinov, ki jih le redki res razumejo, premnogi pa prihranke kljub temu vlagajo vanje? Niti približno, kajne? Svet je dinamičen in ves čas nam postavlja nove priložnosti, na nas je, da jih v čim večji meri izkoristimo.

Včasih je prav in se spodobi kaj napisati tudi o sebi. O Primorskih novicah, torej. Iztekajoče se leto smo na tem mestu uvedli na morda neobičajen način. Za uredniški komentar smo prosili enega od nekdanjih urednikov, Draga Misleja Mefa. Razlog: Primorske novice smo letos obeležile 70 let in prav se nam je zdelo, da leto uvede eden tistih, na katerih preteklem delu danes gradimo mi. Gradili smo v minulem letu in gradili bomo v prihodnjem. Že v kratkem se bo časnik pojavil v povsem prenovljeni grafični podobi, bolj pregleden bo, bolj urejen, bolj v stiku s smernicami sodobnega časopisnega oblikovanja. Takšen korak je v življenju časopisa nekaj običajnega, a vendar ne povsem brez tveganja. Ko smo načrtovali, v katero smer kreniti, smo pozorno poslušali bralke in bralce, prizadevali smo si ohraniti kontinuiteto in hkrati vpeljati tiste novosti, za katere smo prepričani, da so potrebne. Izkušnje s prenovljeno Soboto, ki ste jo dobro sprejeli, kažejo, da to znamo.

Večino nas zdaj čaka še en paket prostih prazničnih dni, potem pa pok štartne pištole in nova tekma, novo leto. Naj bo srečno, zadovoljno in uspešno!


Preberite še


Najbolj brano