Meja sneženja se spušča

Meja sneženja se po državi spušča. Po zadnjih podatkih sneži na območjih, ki so okoli 500 metrov nad morsko višino, sneg je tako že na Notranjskem in Kočevskem. Po podatkih Agencije za okolje se bo meja sneženja do večera še spuščala do nižin.

Meja sneženja se po državi spušča. Po podatkih Agencije  za 
okolje se bo meja sneženja do večera še spuščala do nižin. Foto: Marica Uršič Zupan
Meja sneženja se po državi spušča. Po podatkih Agencije za okolje se bo meja sneženja do večera še spuščala do nižin. Foto: Marica Uršič Zupan

LJUBLJANA > Na Kredarici in Kaninu je v zadnjih 24 urah na novo zapadlo 85 centimetrov, na Voglu 75 centimetrov, v Ratečah pa 30 centimetrov snega. Agencija opozarja da se bo snežna odeja danes in v petek le počasi sesedala. Tako je velika nevarnost snežnih plazov.

Previdnost na cestah priporočajo v prometno-informacijskem centru za državne ceste. Na delu so posipne in plužne skupine, zato je promet močno upočasnjen. Vozne razmere so slabše kot običajno, zato so daljši tudi potovalni časi.

Prepoved za priklopnike in polpriklopnike velja na regionalni cesti Col - Črni Vrh - Godovič ter na hrvaški strani mejnih prehodov Jelšane, Petrina in Babno Polje.

Na glavni cesti Kozina - mejni prehod Starod je prepovedan promet za tovorna vozila nad 7,5 ton zaradi zimskih razmer in prometne nesreče na hrvaški strani mejnega prehoda Starod.

Prelaz Vršič je zaprt za ves promet zaradi zimskih razmer in zemeljskega plazu, prelaz Korensko Sedlo je zaprt na avstrijski strani zaradi zasneženega cestišča, Jezerski vrh in Pavličevo Sedlo sta zaprta zaradi poškodovanega cestišča na avstrijski strani.

Zaradi poplavljenega cestišča sta zaprti cesti Podskrajnik - Rakov Škocjan in Laze - Planina.


Najbolj brano