Voznik s helikopterjem v bolnišnico

Voznika, ki ga je včeraj popoldne med Pivko in Postojno zaneslo s ceste, so v ljubljanski klinični center odpeljali s helikopterjem. Huda nesreča se je približno uro pred tem zgodila tudi v Bazari. Po prvih podatkih sta se obe nesreči zgodili zaradi neprilagojene hitrosti.

V Bazari je 40-letni voznik trčil v zid podvoza. Foto: GE Nova Gorica
V Bazari je 40-letni voznik trčil v zid podvoza. Foto: GE Nova Gorica

POSTOJNA, BAZARA >Voznik audija A3 se je včeraj, nekaj minut pred 14.30, peljal od Pivke proti Postojni, pred Prestrankom, v levem ovinku pri Javorju, pa ga je zaradi neprilagojene hitrosti zaneslo na bankino, nato pa še na odbojno ograjo. Avto je zatem dvignilo v zrak, po približno 50 metrih pa je pri drevesih treščil na tla. 39-letnega voznika je vrglo iz avtomobila, tako da je obležal ob njem.

Poleg policistov so posredovali postojnski in pivški gasilci ter reševalci postojnske ekipe nujne medicinske pomoči, ki so domačinu pomagali na razmočenem in težko dostopnem terenu. Po prvi pomoči in zdravstveni oskrbi so huje poškodovanega domačina prevzeli reševalci helikopterske prve pomoči in ga s helikopterjem odpeljali na zdravljenje v ljubljanski klinični center. Kot smo izvedeli, se je merilec hitrosti v avtomobilu ustavil pri 170 kilometrih na uro.

Zaradi neprilagojene hitrosti se je zgodila tudi nesreča v Bazari. Voznika z Goriškega, ki se je včeraj okoli 13.40 z avtom peljal po regionalni cesti proti Volčji Dragi, je v podvozu zaneslo v desno, tako da je trčil v zid. V nesreči se je huje poškodoval, prvo pomoč so mu nudili novogoriški poklicni gasilci, ki so nato pomagali še reševalcem. 40-letnika so z reševalnim vozilom odpeljali v šempetrsko bolnišnico, kjer so mu oskrbeli več zlomov. Novogoriški gasilci so nazadnje očistili cestišče.


Najbolj brano