V novi številki Primorskih novic preberite

Občina Tolmin je pred božičnimi prazniki med tremi kandidati izbrala ljubljanski biro Trije arhitekti, ki bo poskrbel za lepšo podobo načrtovanega mostu čez Sočo na Mostu na Soči. V skladu z njihovimi predlogi bodo dopolnili gradbeni projekt, jeseni oziroma proti koncu leta naj bi nov most gradili. Zapleti okoli mostu so prebudili Mostarje. Razmišljajo, kako bi kraj polepšali in prometno uredili.

Predvidoma prihodnjo jesen bodo začeli graditi nov most na 
Mastu čez Sočo. Foto: Neva Blaazetič
Predvidoma prihodnjo jesen bodo začeli graditi nov most na Mastu čez Sočo. Foto: Neva Blaazetič

Pred matičarja po novem lahko tudi brez prič

Novo leto bo prineslo nekaj novosti na področju družinskih prejemkov; med drugim bo pravico do otroškega dodatka dobilo še 50.000 otrok. Na trgu dela bo začela veljati zakonodaja, ki brezposelne spodbuja k iskanju nove službe še v času, ko prejemajo nadomestilo. Upokojence čaka dvakratno usklajevanje pokojnin in v primerjavi z letom 2017 za deset evrov višji letni dodatek.

O hitri cesti Jagodje-Lucija se še usklajujejo

Občina Piran je s predstavniki države oblikovala predlog dogovora, ki bo predvidoma podlaga za občinsko soglasje k hitri cesti Jagodje - Lucija. Na občini, kjer so tej cesti do zdaj nasprotovali, so državi postavili pogoje, pod katerimi so vendarle pripravljeni podpreti njene načrte. Predlog dogovora še usklajujejo, podpreti pa ga mora tudi občinski svet.

Sklad bo spet čistil jarke, plačali pa bodo lastniki

Sklad kmetijskih zemljišč in gozdov preverja območja, kjer so na Pivškem, Postojnskem in Bistriškem urejeni osuševalni sistemi. Po desetletjih, ko jarki in drenaže niso bili očiščeni, jih namerava spet začeti vzdrževati. Za to pa bodo morali lastniki plačati.

Razgrajač in voznik napadla policista

Dva nepridiprava z ovadbo in dva policista na bolniški je rezultat dveh bližnjih srečanj koprskih policistov z razgrajačem v Kopru in s predrznim voznikom na avtocesti pri Studencu. Prvi se je v petek silovito upiral policistu in mu je izpahnil ramo, drugi pa je policista na avtocesti zadel z ogledalom avta. Za svoji dejanji se bosta oba zagovarjala na sodišču.

Smučarski center Cerkno je zaživel z vsemi napravami

Minuli četrtek je Hotel Cerkno ponudbo dopolnil z novim drsališčem. Že prej je na smučarskem centru pognal vse naprave, tudi šestsedežnico Lom. Ker mu je na pomoč priskočilo 12 sodelavcev družbe Postojnska jama, bo ponovno zaživelo tudi lani zaprto gostišče na tem delu smučišča.

Naš športnik 2017

V posebni prilogi, ki smo jo pripravili v sodelovanju s Primorskim dnevnikom izveste vse o nominirankah in nominirancih za naziv Naš športnik 2017.


Najbolj brano