Naš športnik 2017: Zlato in bronasto leto košarke in rokometa

Leto, ki se izteka, je bilo športno pestro, zagotovo pa uspešnejše od pričakovanj. In vse to je zabeleženo v drugi skupni prilogi obeh primorskih dnevnih časopisov.

Tako so se najboljši športniki Primorske veselili na lanski 
podelitvi priznanj v Boljuncu. Tokrat bo podelitev  v Kulturnem 
domu v Hrpeljah, kjer vas  pričakujemo do 19.45, saj se bo ob 
20. uri pričel neposredni prenos na  Radiu Koper in Radiu Trst 
A. Foto: Tomaž Primožič/FPA
Tako so se najboljši športniki Primorske veselili na lanski podelitvi priznanj v Boljuncu. Tokrat bo podelitev v Kulturnem domu v Hrpeljah, kjer vas pričakujemo do 19.45, saj se bo ob 20. uri pričel neposredni prenos na Radiu Koper in Radiu Trst A. Foto: Tomaž Primožič/FPA

Ne, nihče ob vstopu v poolimpijsko leto 2017 ni mogel napovedati, da bo to tako pestro, kot je bilo. Pa se je že januarja začelo z bronastim odličjem slovenskih rokometašev na svetovnem prvenstvu - ti so uprizorili čudežen zasuk proti Hrvatom, odločilni gol je zabil Izolan na začasnem delu v Celju Borut Mačkovšek. Vrhunec športnega leta je zagotovo bil sredi septembra v Carigradu, ko so košarkarji presenetili vse, tudi same sebe, z naslovom evropskega prvaka, ki je po odlični in napadalni košarki, ki so jo prikazali, čist kot solza. Tudi s primorskim pridihom in eno ključnih vlog iz ozadja Postojnčana Alekseja Nikolića, ki smo ga uvrstili med nominirance. Med primorskim trojčkom, ki sta ga tvorila še Matic Rebec in Vlatko Čančar, je imel Nikolić na EP najvidnejšo vlogo.

Vse o letošnjih nominirankah in nominirancih za naziv Naš športnik izveste v današnji prilogi v tiskani izdaji Primorskih novic.

Tudi letos se potrjuje, da se nekateri primorski veterani še ne dajo. Če je pri dekletih Špela Ponomarenko Janić stalnica izborov, pa se za njo resno uveljavlja novo ime, Anja Osterman. V ospredje je minulo sezono prišla tudi alpska smučarka Ana Bucik. Še največ sprememb je v moški konkurenci. Bojan Tokić kljubuje letom, zato pa ni nekaterih že dolgo ustaljenih imen. Na seznamu sta predstavnika kolektivnih športov, po nekaj letih tudi predstavnik neolimpijskega športa, balinanja.

V konkurenci ekip smo se v zadnjih letih morali sprijazniti, da manj denarja pomeni manj konkurenčnosti. In nič drugače ni bilo letos. Že v domačem merilu je težko tekmovati z bogatimi, v evropskem pa je vsak preskok tekmovalnih stopničk že vreden hvale. Takšen je pred nekaj tedni uspel rokometašem Kopra.

Drevi ste vabljeni na podelitve priznanj v Kulturni dom v Hrpeljah, v sodelovanju z Občino Hrpelje-Kozina. V dvorani vas pričakujemo do 19.45, saj se bo ob 20. uri pričel neposredni prenos na Radiu Koper in Radiu Trst A. Prireditev bo vodil Iztok Novak - Easy, za glasbene točke bo poskrbel pevec Leon Kozlar - Luigi. Podeljevalci bodo: ena rokometnih legend Jadrana Jani Likavec, najboljši strelec kluba in trener Vojko Lazar ter sveže upokojena rokometna sodnika, ki sta sodila na vseh velikih tekmovanjih, vključno z olimpijskimi igrami, Nenad Krstić in Peter Ljubič.

Letošnji izbor je petič zapored delo enakopravne delitve glasov športnih novinarjev RTV Koper-Capodistria, Primorskih novic, Primorskega dnevnika, RAI-slovenskih sporedov Deželnega sedeža za FJK ter spletne strani slosport.org.


Najbolj brano