Sežancem največ točk

Sežanski karate klub Samurai je gostil uvodno tekmo pokala slovenske zveze japonskega karateja JKA. V skupnem seštevku so bili na koncu najboljši prav domačini. Naslednja tekma bo že v nedeljo v Šempetru.

SEŽANA > Na uvodnem pokalnem turnirju sezone se je v veliki športni dvorani pomerilo 211 karateistov. Po končanih tekmovanjih so v skupnem seštevku v konkurenci enajstih klubov največ točk (548) zbrali člani sežanskega Samuraia pred Celjem (292) in Bushijem iz Divače (248). Koprski Shuri je šesti, novogoriški Samurai pa sedmi.

Primorski karateisti so na zmagovalne stopničke stopali skoraj v vseh kategorijah, vključno s člansko, kjer so se izkazali v katah. V A skupini sta se na drugem oziroma tretjem mestu zvrstili domačinka Katrin Češčut in članica novogoriškega Samuraia Eva Horvat, obe še mladinki. Zmagala je Celjanka Katarina Cesar (Shotokan). V moški konkurenci je zmagal borec Samuraia iz Nove Gorice Žan Lozar, bron pa je osvojil domačin Tomaž Prinčič. V B skupini sta se nad vso konkurenco povzpela Sežančana Jan Mržek in Leon Tavčar.

Ostali najboljši Primorci po kategorijah, borbe, st. deklice - 1. Doroteja Zupanič (Shuri Kp); st. dečki - 3. Anže Tavčar (Bushi D.); ml. deklice- 2. Lucija Pirec; kate, st. dečki A: 1. Aljaž Prinčič (oba Samurai S.); C - 2. Blaž Ščulac (Shuri); st. deklice A - 2. Lara Ferjančič (Bushi) B - 1. Živa Vidmar; C -1. Karin Tavčar ; ml. dečki B- 2. Taj Ferfila (vsi Samurai S.); C - 1. Uroš Gojković (Shuri); ml. deklice B - 1. Naja Ferfila (Samurai S.); C - 1. Natalija Burič (Shuri); malčki B - 3. Tibor Zadel (Oldersi); C - 1. Vladimir Danilov (Samurai N. G.); malčice B - 1. Lana Križman (Oldersi) C - Lin Grk (Bushi).

Med mladinkami je v A skupini zmagala domačinka Nika Pirjevec. V kadetski konkurenci A skupine sta se na drugem in tretjem mestu zvrstila tekmovalca Bushija iz Divače Staš Korva in Matej Enci. Med vrstnicami je v A skupini slavila Novogoričanka Anja Horvat pred domačinko Asto Gerjevič Debevec in Natali Sedmak iz ilirskobistriških Oldersov. V B skupini kadetov sta najvišji stopnički zasedla člana Shurija iz Kopra Tim Dovečar in Martin Piciga.

Naslednji pokalni turnir zveze JKA bo v nedeljo v športni dvorani osnovne šole v Šempetru gostil novogoriški Samurai.


Najbolj brano