Okretni z novimi “zverinami”

Kar šest 1200-kubičnih Beemvejevih zverin na dveh kolesih po novem premorejo koprski prometni policisti. V petek so na svojo postajo pripeljali štiri, spomladi pa dva. Pravijo, da so novi motorji izredno močni in okretni, tako da bodo lahko z njimi hitrejši in spretnejši tako na odprtih cestah kot v mestih. Od spomladi do poleti so na cestah najmanj trije policisti motoristi.

Trije koprski policisti in policistka na novih motorjih. Foto: Facebook PU Koper
Trije koprski policisti in policistka na novih motorjih. Foto: Facebook PU Koper

ŠKOFIJE > “Novi motorji so veliko bolj vodljivi kot stari. Izredno pomembno je, da smo z njimi hitri na avtocestah in okretni na vzporednih cestah ter po mestih ulicah,” je novo pridobitev koprske prometne policije pohvalil njen komandir Mitja Palčič. Skupaj s tremi kolegi je v petek v Ljubljani prevzel štiri nove 1200-kubične motorje BMW 1200 RT in se z njimi pripeljali na postajo na Moretinih. Skupaj z dvema, ki so jih dobili spomladi, imajo zdaj v svoji garaži šest Beemvejevih lepotcev.

Koprski prometni policisti imajo približno 15 motornih koles, s katerimi od spomladi do jeseni patruljirajo po avtocestah in vzporednih cestah od Planine in Komna navzdol. Med motoristično sezono so na cestah najmanj trije policisti na motorju, pozimi sicer počivajo v garaži, uporabljajo pa jih za spremstvo varovanih ljudi ali cestnih športnih prireditev.

“Naš vozni park je zdaj tak, kot ni bil že dolgo. Zaradi tega smo izredno hvaležni. Novi motorji za nas pomenijo boljšo mobilnost, večjo varnost in tudi boljšo vidnost,” pojasnjuje Palčič. Novi motorji imajo že vgrajene luči za spremstvo (na stare so jih morali posebej nameščati), premorejo pa tudi nastavitve za različne dinamike vožnje.

Glede na število prevoženih ur na motorjih Palčič trka po lesu, ko pravi, da doslej z njimi še niso imeli hujših nesreč in ne hujših poškodb policistov. Dva njihova motorista sta pred nekaj leti zbila neprevidna voznika, vendar se je vse končalo z lažjimi poškodbami. “Upam, da hujše nesreče še dolgo ne bomo imeli,” je povedal Palčič.


Najbolj brano