Mladenič v priporu čaka na odločitev o izročitvi Italiji

Za zapahi celjskega pripora je približno dva meseca mladi Novogoričan, za katerega je Italija razpisala evropski priporni nalog. Osumljen je preprodaje prepovedanih drog. O izročitvi Italiji na celjskem sodišču še niso odločili.

Zaradi sumov, da je preprodajal prepovedano drogo  pajdašem iz Gorice, se je v celjskem priporu znašel 20-letnik iz 
okolice Nove Gorice.
Zaradi sumov, da je preprodajal prepovedano drogo pajdašem iz Gorice, se je v celjskem priporu znašel 20-letnik iz okolice Nove Gorice. 

NOVA GORICA > Pred dnevi so italijanski mediji znova poročali o preiskavi, povezani s preprodajo prepovedanih drog, v katero naj bi bili vpleteni osumljeni z območja Gorice in Nove Gorice. O tej zgodbi so sicer policisti goriške kvesture poročali že lani. Italija je v okviru omenjene preiskave izdala tudi evropski nalog za prijetje in predajo za 20-letnika, doma iz okolice Nove Gorice, ki naj bi ga konec septembra prijeli, ko se je prijavil v enem od celjskih hotelov.

Še čakajo na dokumentacijo

Na celjskem sodišču so pojasnili, da je T. F. še vedno v priporu in da sodišče še ni odločilo o predaji Italiji. Potrdili so, da Italija želi izročitev priprtega Primorca, ker naj bi storil kaznivo dejanje neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami. “Podrobneje o očitanem kaznivem dejanju ne moremo poročati, saj še nismo prejeli uradnega prevoda dopolnila naloga za prijetje in predajo,” so na celjskem sodišču odgovorili na naše vprašanje, za preprodajo kakšne količine prepovedanih drog naj bi bil omenjeni osumljen.

Živahno ob meji

Podrobnosti o preiskavi so na novogoriški kvesturi predstavili že lani. Po obsežni preiskavi, v kateri so sodelovali tudi z novogoriško policijsko upravo, so policisti goriške mobilne enote več mladoletnikov osumili, da so prepovedano drogo kupovali čez mejo, v Novi Gorici, in jo preprodajali tudi v goriških srednjih šolah. Osumljeni 20-letnik naj bi jim prepovedano drogo preprodajal v Solkanu in v Novi Gorici. Med preiskavo so goriški policisti na podlagi določil schengenskega sporazuma opazovali tudi dogajanje v priljubljenem zbirališču mladih v Novi Gorici, pred dnevi pa so objavili videoposnetek, na katerem so vidne primopredaje manjših količin droge. V mreži preprodajalcev naj bi sodelovalo več mladoletnikov z obeh strani meje.

Zgodba je prišla do goriških policistov že leta 2015, ko je eden od osumljenih - pod težo dolgov do preprodajalcev ter njihovega izsiljevanja prek facebooka in pretepa - vse skupaj priznal in obremenil druge. V glavnem naj bi šlo za preprodajo marihuane.


Najbolj brano