V novi številki Primorskih novic preberite

Referendum o neodvisnosti španske pokrajine Katalonija je zasenčilo nasilje med policisti, ki so skušali onemogočiti glasovanje, in ljudmi, ki so na voliščih želeli izraziti svojo voljo. V policijskem posredovanju je bilo poškodovanih več kot 700 ljudi in nekaj policistov. Madrid in Barcelona za nasilje obtožujeta drug drugega, v Evropski uniji pa za zdaj večinoma molčijo.

Referendum o neodvisnosti španske pokrajine  Katalonija je 
zasenčilo nasilje med policisti, ki  so  skušali onemogočiti 
glasovanje, in ljudmi,  ki so na voliščih želeli izraziti svojo 
voljo. Foto: Catalan News
Referendum o neodvisnosti španske pokrajine Katalonija je zasenčilo nasilje med policisti, ki so skušali onemogočiti glasovanje, in ljudmi, ki so na voliščih želeli izraziti svojo voljo. Foto: Catalan News

Ženske še vedno slabše plačane od moških

Po podatkih Statističnega urada RS je bila povprečna mesečna bruto plača zaposlenih moških v letu 2016 za 2,8 odstotka višja od državnega povprečja (1685 evrov) in je znašala 1732 evrov.

Univerzam več denarja in več odgovornosti

Središče Kopra bo v ponedeljek zopet polno mladih ljudi, ki prihajajo iz vse Slovenije in tujine in bodo z vsemi obeti in upi uživali svoj prvi študentski dan.

“Literature zame ni brez zgodbe”

Jurij Hudolin se je z novim romanom Trst via Ljubljana v petek zvečer vrnil v koprski lokal Miramar, kjer je aprila predstavil že svojega prejšnjega Osnove ljubezni in zla.

Slikoviti slapovi v Istri

“Do nekaterih slapov vodi urejen dostop, ponekod je teren bolj zaraščen, lahko pa, da uhojenih poti sploh ni,” pravi Tomi Beškovnik, fotograf, pohodnik, kolesar in ljubiteljski raziskovalec Istre.

Opremo bodo plačali, računov pa ne

Občina Vipava je z rebalansom proračuna namenila 37.000 evrov za odkup strojne opreme za hlajenje in ogrevanje Lanthierijevega dvorca, ki ga uporablja Univerza v Novi Gorici.

Poškodbe so bile usodne

Na Bistriškem se je v nedeljo popoldne zgodila še ena tragična motoristična nesreča.


Najbolj brano