Rudarju je šlo kot po maslu

Brezdomski nogometni prvoligaš na reprezentančni odmor odhaja z novo ničlo in tudi drugi dvotedenski ligaški odmor bo potreboval za nov zagon ekipe, ki je spet doživela tudi nekaj igralskih rošad. Po zmagi v Kranju je z optimizmom pričakovala tekmo z Rudarjem, a sobota zagotovo ni bila oranžni dan.

 Foto: Jure Batagelj
Foto: Jure Batagelj

DRAVOGRAD > Jesen na Koroškem že kaže svoje barve in tudi temperatura na osenčenem stadionu v Ankarangradu, kot so nekateri duhovito poimenovali gostoljubno koroško mesto, ni bila posebej prijetna. Tako kot za trenerja Vlada Badžima ni bila novica, da bo poleg Bradleya Meledyeja moral igrati brez Erika Glihe, ki se je v zadnjih mesecih izkazal za enega pomembnejših členov moštva. Po dobrih igrah se je namreč Gliha odpravil na preizkus v Italijo.

Poraz z 0:3 je resda prehud in ne odseva povsem dogajanja na igrišču, obenem pa je vsaj en zadetek Velenjčanov padel iz prepovedanega položaja. Tudi gostitelji v oranžni opremi so prihajali do lepih priložnosti, nekaj časa so imeli tudi žogo dalj časa v svoji posesti, toda v zaključkih akcij bodisi ni bilo pravih odločitev ali pa niti sreče. Odločajo goli in Velenjčani so jih dosegli. Občutek je bil, da bi Ankarančani lahko igrali ves dan, pa se rezultat ne bi bistveno spremenil.

Ankaran : Rudar Velenje 0:3 (0:1)

Športni center Dravograd, gledalcev 100, sodnik Balažič (Ljubljana) 6. Strelca - 0:1 Mary (28), 0:2 Mary (51), 0:3 Novak (69).

Ankaran: Bužan 5,5, Nkama 5,5, Badžim 6, Pahor 5,5, Primc 5,5 (od 55. Smiljanić 6), Burkić 6,5, Delgado 5,5 (od 79. Karamatić-), Cerovec 6, Klapan 6, Mate 6, Vodeb 5,5 (od 86. Furjan-). Trener: Vlado Badžim.

Rudar: Pridigar 6,5, Vuklišević 6, Pušaver 6,5 Tomašević 6,5, Pišek 6, Antonov 6 (od 74. Radić-), Črnčič 6,5 (od 46. Novak 7), Bolha 6, Trifković 6,5, Tučić 6 (od 66. Vizinger 6), Mary 7,5. Trener: Marijan Pušnik.

Rumen karton: Bolha.

Velenjčani so sicer zadeli iz druge priložnosti in zatem praktično iz vsakega resnega strela v okvir vrat (precej jih letelo daleč proč), saj vratar Primož Bužan skoraj ni imel resnega dela. Orjaški John Mary je pobegnil ob Janu Pahorju po levi strani in zadel za 0:1. Televizijski posnetek je pokazal, da iz prepovedanega položaja, pri čemer velja omeniti, da pomočnika Simon Smej in Erik Hrženjak tokrat nista bila v veliko pomoč glavnemu sodniku Dejanu Balažiču.

Ankaranske dogodivščine pred nasprotnikovimi vrati lahko najlepše opišemo z akcijo v 82. minuti, ko je bil na semaforju sicer izid že 0:3. Vinko Cerovec je sredi igrišča ukanil Damjana Vukliševića, skozi razredčene vrste knapov je potegnil žogo proti kazenskemu prostoru, kjer je čakal Tim Vodeb, ki pa ni opazil, da je pred njega že (spet) pritekel branilec Josip Tomašević. Ta je ravno dovolj blokiral strel, da vratar Marko Pridigar ni bil premagan. Tomašević je sicer že oviral Vodeba v 48. minuti, ko ga je lepo našel Timotej Mate - takrat je izid še bil 0:1. Za piko na i smoli pa je isti velenjski branilec v naslednji akciji tudi podal Maryju za drugi zadetek, potem ko sta si žogo kot vroč krompir podajala Gal Primc in Junior Delgado, ki jo je tudi usodno izgubil.

V 69. minuti je rezervist Jakob Novak videl, da ima veliko prostora v domačem kazenskem prostoru in presenetil s strelom proti drugi vratnici, Bužan pa je le za malo zamudil. S tem je bilo tudi tekme konec. Vmes smo lahko slišali, kako se je Mary naučil balkanskih kletvic, za konec pa jo je skupil še Luka Bažim, ki jo je slabše odnesel v trku z vsaj 15 kilogramov težjim temnopoltim velenjskim napadalcem in odšepal z igrišča.

ROK MAVER


Najbolj brano