Na odmor z grenkim priokusom

Nogometaši Gorice so sinoči Ljubljano zapuščali s cmokom v grlu. Še bolj kot zavoljo poraza zaradi razvoja dogodkov na tekmi z vodilno Olimpijo, ki je z igralcem več v končnici tekme zasukala izid in zmagala z 2:1.

Matija Škarabot (z žogo) zaradi drugega rumenega kartona 
proti Olimpiji ni dočakal konca tekme.  Foto: Jure Batagelj
Matija Škarabot (z žogo) zaradi drugega rumenega kartona proti Olimpiji ni dočakal konca tekme.  Foto: Jure Batagelj

LJUBLJANA >Podobno kot pred letom dni na prvem medsebojnem obračunu v Stožicah, ko so izgubili v končnici tekme, so se Novogoričani obregnili ob sporne sodniške odločitve oziroma kriterij. “Težko je sprejeti takšen poraz. Ob podaji pri izenačujočem golu ni šlo za prekršek, enajstmetrovka tudi ni bila nedvoumna. Olimpija je dosegla prvi gol iz prekinitve, drugega pa praktično iz edine priložnosti na tekmi. Mojim fantom čestitam za dobro taktično predstavo. Uspešno smo zapirali dostope do naših vrat in bili nevarni tudi za Olimpijin gol, a takšen je pač nogomet. Včasih moraš biti precej boljši od tekmeca, če hočeš osvojiti tri točke,” ob razpletu ni skrival slabe volje trener Gorice Miran Srebrnič, ki se je sicer prvič razburil ob zapravljeni priložnosti Osujija Amarachija. Nigerijec je preveč okleval pred strelom oziroma podajo do svojega rojaka Kyriana Nwabuezeja, ki pa se je le nekaj minut zatem veselil svojega prvega zadetka v novogoriškem dresu. Po podaji Dejana Žigona je s prefinjenim strelom z leve ugnal Roka Vodiška, ki je poletel v prazno.

Novogoričani so včerajšnjo tekmo odprli, kot so si želeli. Z okrepljeno zvezno vrsto tekmecem niso dopuščali, da bi razvili hitro igro. Gostitelji so resda imeli veliko premoč v posesti žoge, ki pa je bila jalova. Bolj ali manj je bilo jasno, da bodo Ljubljančani lahko ogrozili novogoriška vrata le iz prekinitev. Sijajna priložnost se jim je ponudila v 29. minuti, ko je kranjski sodnik Andrej Žnidaršič nekoliko naiven nalet Dejana Žigona na Daria Čanadžijo označil za enajstmetrovko. Ricardo Alves, ki je bil v dobrem in slabem ena ključnih figur zadnjega obračuna enajstega kroga prve SNL, je iz kazenskega strela stresel prečnik in bil tudi v nadaljevanju največja grožnja za Grego Sorčana.

Olimpija : Gorica 2:1 (1:1)

Stadion Stožice, gledalcev 2000, sodnik Žnidaršič (Kranj). Strelci - 0:1 Nwabueze (23), 1:1 Bajrić (43), 2:1 Alves (82).

Olimpija: Ivačič, Apau, Ilić, Bajrić, Štiglec, Kapun, Čanađija, Boateng (od 56. Oduwa), Alves, Savić, Vombergar (od 73. Benko). Trener: Igor Biščan.

Gorica: Sorčan, Curk, Kavčič, Jogan, Škarabot, Kapić, Kolenc, Grudina (od 85. Gulič), Žigon (od 89. Humar), Nwabueze (od 71. Filipović), Osuji. Trener: Miran Srebrnič.

Rumeni kartoni: Alves, Ivačič; Škarabot, Kapić, Osuji. Rdeč karton Škarabot (81).f

Novogoriški čuvaj mreže je moral pobrati žogo iz svoje mreže v 41. minuti. Sporen je bil prekršek Jake Kolenca nad Stefanom Savićem, po podaji Alvesa pa je ob neodločni novogoriški obrambi izid pred odmorom izenačil Kenan Bajrić. Drugi polčas je sprva prinesel manj razburljivega dogajanja. Olimpija je imela pobudo, a brez priložnosti. Novogoričani so med 68. in 69. minuto prejeli kar tri rumene kartone, enega tudi Matija Škarabot. V 81. je novogoriški branilec upravičeno prejel še drugega in bil izključen, kar je nagnilo tehtnico na stran Olimpije.

Še preden so Novogoričani strnili vrste, je po asistenci Dina Štigleca tri točke in prvo mesto pred prvenstvenim premorom Ljubljančanom z zmagovitim golom priigral Alves. ASO


Najbolj brano